Menu
Kika-dag op Toekomst groot succes

Kika-dag op Toekomst groot succes

De Kika-dag die Ajax samen met de Amsterdamse ziekenhuizen AMC en VUmc en de Stichting Kinder Kankervrij (Kika) zondag organiseerde op de Toekomst was een doorslaand succes. Tweehonderd chronisch zieke kinderen konden de hele middag even gewoon kind zijn en geen patiënt. Het zorgde voor prachtige taferelen op het hoofdkunstgrasveld van het jeugdcomplex.

Rond de tweehonderd kinderen hadden via het AMC en het VUmc-ziekenhuis de weg naar de Toekomst van Ajax weten te vinden. Chronisch zieke kinderen kregen deze vierde editie een onvergetelijke middag met de jeugdtrainers én jeugdspelertjes van Ajax.

Na een warm woord van welkom door Jan Olde Riekerink, hoofd jeugdopleiding van Ajax, werden de deelnemers in groepjes verdeeld. Ze kregen een grote variatie aan voetbalonderdelen voorgeschoteld, waarbij het plezier voorop stond. En dat de kinderen plezier hadden, was aan hun vaak stralende gezichten af te lezen.

Na afloop kregen alle deelnemers een prachtige oorkonde, een bal en een foto mee. Als aandenken aan een prachtige middag.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

De vierde Kika-dag was weer een feestelijke dag voor de chronisch zieke patiëntjes van AMC en VU. De vierde Kika-dag was weer een feestelijke dag voor de chronisch zieke patiëntjes van AMC en VU.
Jan Olde Riekerink spreekt als hoofd jeugdopleiding de deelnemers en hun familie toe. Jan Olde Riekerink spreekt als hoofd jeugdopleiding de deelnemers en hun familie toe.
De kinderen werden in groepjes verdeeld. De kinderen werden in groepjes verdeeld.
Met Dennis Bergkamp wilde bijna iedereen wel op de foto. Met Dennis Bergkamp wilde bijna iedereen wel op de foto.
Jeugdtrainer Heini Otto complimenteert een deelnemer met zijn prachtig ingeschoten strafschop. Jeugdtrainer Heini Otto complimenteert een deelnemer met zijn prachtig ingeschoten strafschop.
Natuurlijk was Lucky van de Ajax Kids Club ook van de partij. Natuurlijk was Lucky van de Ajax Kids Club ook van de partij.
Het plezier spatte er bij de deelnemers af. Het plezier spatte er bij de deelnemers af.
Op het pleintje voor de Toekomst was ruimte voor andere activiteiten dan voetballen. Op het pleintje voor de Toekomst was ruimte voor andere activiteiten dan voetballen.
In de pauze een optreden van Dave "Ciske de Rat", die ook samen met Mark een lied vertolkte. In de pauze een optreden van Dave "Ciske de Rat", die ook samen met Mark een lied vertolkte.
De kids konden zich laten schminken. De kids konden zich laten schminken.
Ook het springkussen vond gretig aftrek. Ook het springkussen vond gretig aftrek.
Wie kan de bal in de gaten mikken? Wie kan de bal in de gaten mikken?
Voor Joep en de andere deelnemers was er een mooie oorkonde en een bal ter herinnering. Voor Joep en de andere deelnemers was er een mooie oorkonde en een bal ter herinnering.