Menu
Kinderboek 'Ajax wint altijd' bekroond

Kinderboek 'Ajax wint altijd' bekroond

Onlangs zijn de jaarlijkse kinderboekenprijzen bekendgemaakt. Naast de Zilveren Griffels zijn dat ook Vlag & Wimpels: eervolle vermeldingen. Een van die Vlag & Wimpels is dit jaar voor het boek ‘Ajax wint altijd’ van schrijver Edward van de Vendel.

Voor dit boek, dat vorig jaar uitkwam, liep de auteur meer dan een jaar mee bij Ajax. Hij keek achter de schermen en sprak met allerlei Ajacieden. In het kinderboek komen onder meer de verhalen van Gregory van der Wiel en Siem de Jong uitgebreid aan bod. Verder wordt er op alle vragen die je over Ajax kunt hebben antwoord gegeven.

Het is voor het eerst in de lange kinderboekgeschiedenis dat een Vlag & Wimpel naar een sportboek is gegaan. De prijs wordt uitgereikt tijdens de kinderboekenweek in oktober.

'Ajax wint altijd' is verschenen bij uitgeverij Querido en kost 15,95 euro. Het boek is onder meer verkrijgbaar in de Official Ajax Fanshop.

Klik hier om het boek te bestellen

Van der Wiel, De Jong en schrijver Van de Vendel, vorig jaar tijdens de boekpresentatie. Van der Wiel, De Jong en schrijver Van de Vendel, vorig jaar tijdens de boekpresentatie.