Menu
Kinderen aan top in sponsorlounge

Kinderen aan top in sponsorlounge

De sponsorlounge van Ajax in de Amsterdam ArenA was zondagmiddag volledig omgetoverd tot een gigantisch kinderparadijs. Met spelletjes, de kampioenschaal en genoeg kindervoedsel konden de kleine fans hun hart ophalen. Dat de wedstrijd in 1-1 eindigde was jammer, maar voor de kids ook niet meer dan dat.

Het was zondagmiddag een drukte van belang in de Sponsorlounge van Ajax. Bij de sponsors van Ajax was de middag van de wedstrijd Ajax - Cambuur uitgeroepen tot ‘Kids Day’. Honderdvijftig kinderen renden door de zaal om zoveel mogelijk spelerskaarten en stempels te bemachtigen.

Bij binnenkomst in de zaal stuitten de kinderen al direct op de grote glimmende kampioensschaal van het vorige seizoen. Daarmee konden de kleine Ajacieden op de foto, maar je zag ze denken: ‘over twee maanden is er een nieuwe versie…’. Die wens was geen beletsel om toch op de hoge kruk naast de zilveren trofee plaats te nemen.

Maar de kids konden uiteraard ook spelletjes doen. Veel spelletjes. Zoals bijvoorbeeld diverse varianten van het alom bekende sjoelen, maar ook kegels vangen, ringwerpen en koppengooien. Als ze dat allemaal teveel was, dan konden ze aan de lange tafel aanschuiven om te tekenen, of om geschminkt te worden.

Lerin Duarte en Kenneth Vermeer kwamen langs in de sponsorlounge. Lerin Duarte en Kenneth Vermeer kwamen langs in de sponsorlounge.

Dat ook het voetbal niet uit oog werd verloren, bleek toen twee mannetjes van een jaar of elf op de grote zitzakken van Fatboy neerploften en hun blik op de tv-schermen richtten. ‘Yes, Go Ahead staat voor’, riepen ze enthousiast toen ze de tussenstand vernamen van de Deventer formatie tegen FC Twente. Ze zouden nog harder juichen toen bekend was dat die tussenstand de eindstand zou worden.

De kinderen werden om kwart voor vier vereerd met de komst van de beroemdste mascotte van Nederland, Lucky. Uiteraard was ook dat weer een uitgelezen fotomomentje. En om iets voor half vijf betraden de kinderen, getooid met een prachtige Ajax-sjaal, vol verwachting de tribune. Al snel konden ze juichen, want Siem de Jong opende de score. Maar daarmee eindigde de feestvreugde, want Cambuur scoorde in de tweede helft nog een keer waardoor het duel eindigde in een 1-1-gelijkspel.

Maar met patat, hamburgers en hotdogs werd die teleurstelling snel vergeten. Toen ook Lerin Duarte en Kenneth Vermeer nog even kwamen buurten bij de jonge fans, kon de dag evengoed niet meer stuk.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

De foto met de schaal kregen de kids na afloop van de wedstrijd mee naar huis. De foto met de schaal kregen de kids na afloop van de wedstrijd mee naar huis.
Geconcentreerd wacht deze fan af welke stok gaat vallen. Geconcentreerd wacht deze fan af welke stok gaat vallen.
De gekregen Ajax-sjaal viel in de smaak bij de kinderen. De gekregen Ajax-sjaal viel in de smaak bij de kinderen.
Voor het inwendige kind werd ook goed gezorgd. Voor het inwendige kind werd ook goed gezorgd.
De jarige Twan wint een echte Brazuca. De jarige Twan wint een echte Brazuca.
Er was een winnaar van de voorspellingswedstrijd! En hij kwam uit Friesland. Er was een winnaar van de voorspellingswedstrijd! En hij kwam uit Friesland.