Menu

Kinderen trotseren storm voor voetbalfeest

Afgelopen zaterdag 27 mei hebben bijna 300 kinderen uit Noord Nederland gestreden op de voetbalvelden van GRC Groningen op het vierde Kellogg's en Ajax voetbalfeest. In Groningen moesten de kinderen het niet alleen tegen elkaar opnemen, maar ook tegen de storm. Ondanks de zeer harde wind, waren de weergoden de kinderen toch gunstig gezind, want al was er regen voorspelt, het is de gehele middag droog geweest.

Het is een stuk moeilijker om een bal hoog te houden als het hard waait. En wat dacht je van precies moeten schieten in een cirkel met veel wind. Maar het zo ver mogelijk ingooien van de bal, met de wind mee, is dan weer erg leuk. Tussen 12.00 uur en 15.00 uur moesten de kinderen 10 verschillende voetbaloefeningen doen. Af en toe hadden de kinderen een moment om uit te rusten en weer op krachten te komen met Frosties al dan niet met melk, een appel of een energiedrank.

Na een spannende dag vol speciale voetbaloefeningen mochten de drie teams met de beste prestaties deelnemen aan de kennisquiz onder leiding van Stanley Menzo. In deze quiz werden allerlei vragen gesteld over de relatie tussen voeding, sport en Ajax.

Wat nog niet eerder gebeurd was, gebeurde in Groningen: na 10 vragen hadden zowel het team van Tony de Tiger als van Smacks de kikker evenveel punten. Om toch een winnaar te krijgen heeft Stanley een aanvullende vraag gesteld over zijn verjaardag.

Het waren de kinderen uit het team van Tony die het beste wisten wanneer Stanley jarig was en zij gaan de eer Noord Nederland verdedigen op de grote finale in september.

'Het is bijzonder om te zien hoe de kinderen zich inzetten om een plaatsje te veroveren in de grote finale,' viel de Ajax-trainer op. 'Ook de kinderen die niet hebben gewonnen hebben een leuke dag gehad en een goede prestatie geleverd. Ik heb er alle vertrouwen in dat het winnende team van de regio Noord-Oost Nederland goede kansen maakt op de grote finale in september'

Na de dagfinale konden alle kinderen een handtekening krijgen van Stanley en met hem op de foto gaan.

De vijfde en laatste Kellogg's en Ajax Voetbalfeest wordt gehouden op zondag 4 juni bij VVV'03 in Venlo en begint om 12.00 uur.

De kinderen uit het winnende team van Groningen zijn:
Evelyn Gaarman 9 jaar uit Stiens
Jorien Heijs 9 jaar uit Emmen
Roselie Heuvelman 10 jaar uit Koekange
Linda Bouma 10 jaar uit Ternaard
Ronals Haverkamp 8 jaar uit Menaldum
Mark van Calcar 8 jaar uit Winsum
Bart Jan van Dijk 9 jaar uit Koekange
Alexander Goos 9 jaar uit Roden
Robin van Ess 11 jaar uit Haren
Daan de Groot 11 jaar uit Appingedam
Ricky Domacasse 12 jaar uit Warffum
Dennis Hooijer 12 jaar uit Hoogeveen