Menu
Kinsbergen: ‘Raamwerk staat als huis’

Kinsbergen: ‘Raamwerk staat als huis’

Nu de meeste spelers en leden van de technische staf genieten van hun dik verdiende rust, wordt er achter de schermen hard doorgewerkt. Algemeen directeur Michael Kinsbergen geeft uitleg.

In een interview met Frank de Boer van 31 mei jongstleden gaf de trainer zeer treffend aan in welke fase de meeste Ajacieden op dit moment zitten. ,,De strijd is gestreden, de prijzen zijn verdeeld. Ajax is kampioen en bereidt zich in vakantiestemming alweer voor op het nieuwe seizoen."

Algemeen directeur Michael Kinsbergen haakt daarop in: ,,De spelers en technische staf hebben een fantastische prestatie geleverd en genieten op dit moment van hun vakantie. Overigens niet alle spelers, want we hebben een behoorlijk aantal internationals die op dit moment nog actief zijn. En ook door de Ajacieden bij ons op kantoor wordt er flink doorgewerkt”.

Waaraan moeten we dan denken?

,,De afdeling Supporterszaken is druk bezig ervoor te zorgen dat onze supporters straks weer naar tevredenheid in het stadion kunnen plaatsnemen. De organisatie rondom de seizoenkaarten is vaak een onderschatte klus. En op 1 juli aanstaande hebben we natuurlijk de afsluiting van het boekjaar en dienen de budgetten voor komend jaar ook op orde te zijn. Voor onze financiële afdeling is het daarom juist nu een bijzonder drukke periode. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen”.

'In de organisatie zijn de afgelopen weken mooie stappen gemaakt.' 'In de organisatie zijn de afgelopen weken mooie stappen gemaakt.'

En hoe zit dat op de Toekomst?
,,Onze jeugd zit deze week in de afsluiting van het seizoen, waarbij de laatste trainingen op het programma staan. Bijzonder mooi nieuws is dat we de lopende contracten met Wim Jonk en Dennis Bergkamp deze week hebben aangepast. Er is dit jaar veel progressie geboekt in de koers die wij bij Ajax hebben ingezet. Zij hebben daarin een cruciale rol gespeeld”.

Wat zijn voor jou nog meer belangrijke zaken?
,,Het Technisch Hart is het belangrijkste orgaan binnen onze club. Daar wordt het beleid bepaald voor waar het allemaal om draait, het voetbal. In de organisatie zijn de afgelopen weken mooie stappen gemaakt. Zo hebben wij recent de namen van alle jeugdtrainers voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt. En het was natuurlijk ook geweldig dat we onlangs overeenstemming hebben bereikt met Frank de Boer en Marc Overmars over hun contractverlenging. Samen met de vernieuwde contracten van Dennis en Wim staat het raamwerk van onze voetbalorganisatie voor de komende jaren als een huis”.

Er heerst dus rust binnen de club, de meeste spelers genieten nu van hun vakantie maar de mensen achter de schermen zijn nog volop in de weer?
,,Zo kun je het samenvatten ja. De collega’s op kantoor spelen een belangrijke rol in aanloop naar het nieuwe seizoen. We werken met z’n allen naar één doel en dat is om er samen met de selectie en technische staf weer een fantastisch jaar van te maken”.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst