Menu
Kip geniet na van officieus debuut

Kip geniet na van officieus debuut

De oefenwedstrijd tussen Ajax en Almere City FC was dinsdagavond een heus debutantenbal. Liefst acht (jeugd)spelers van Jong Ajax maakten hun officieuze debuut in het eerste elftal. Ook Ricardo Kip (19, foto) mocht halverwege de tweede helft zijn eerste minuten in Ajax 1 maken. Woensdag genoot hij nog even na van zijn eerste optreden. ,,Dit motiveert me nog meer om het te halen.”

Daags na Almere City - Ajax (0-1) was het druk op het trainingsveld van de Toekomst. Ondanks de afwezigheid van de internationals waren er veel spelers op het trainingsveld. Een mix van eerste elftalspelers en spelers van Jong Ajax vulde het trainingsveld vier dagen voor de eerste thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Ook het merendeel van de debutanten van dinsdagavond trainde mee. Tom Boere, Ruben Ligeon, Yener Arica, Joeri de Kamps en Ricardo Kip trainden daags na hun officieuze debuut met de grote groep mee. Ook reservegoalie Warner Hahn stond op het veld.

Hoewel de grap al vaak gemaakt is, lieten de spelers op de training de mogelijkheid niet onbenut om Kip en Hahn op hun achternaam te wijzen. Kip: ,,Ook vandaag riepen ze steeds ‘Kippie’ en Hahn. Leuk toch? Ik vind het alleen maar mooi.” De middenvelder merkte dinsdagavond ook dat zijn naam inmiddels ook bekend is bij de supporters. ,,Toen ik aan mijn warming-up begon zongen ze allemaal ‘Kip, Kip, Kip’ uit het Ajax-vak. Beter zo, dan dat ze helemaal niets tegen je zeggen.”

Kolbeinn Sigthórsson in duel met Gregory van der Wiel. Hij komt woensdagavond niet in actie bij de oefeninterland Hongarije - IJsland. Kolbeinn Sigthórsson in duel met Gregory van der Wiel. Hij komt woensdagavond niet in actie bij de oefeninterland Hongarije - IJsland.

Kip heeft de hele jeugdopleiding van Ajax doorlopen. Al sinds de E-pupillen speelt hij in Amsterdam. De afstand tussen zijn woonplaats in Zuid-Holland en de Toekomst zorgde er jarenlang voor dat hij samen met keeper Warner Hahn een behoorlijke afstand met het busje moest afleggen om bij Ajax te komen. Inmiddels kan hij gezien zijn leeftijd met eigen vervoer naar de club. ,,Natuurlijk dacht je dan wel eens aan een mogelijk debuut in het eerste elftal. Wat dat betreft motiveert mijn invalbeurt van gisteravond me nóg meer om er alles aan te doen om het te halen. Toch zie ik een wedstrijd in de ArenA pas als mijn echte debuut. Toch heb ik nu weer een klein stapje in de goede richting gezet.”

Landskampioen Ajax speelt zondag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen sc Heerenveen. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor Ajax - Heerenveen. Er geldt geen ClubCard-verplichting, dus kaarten zijn voor iedereen verkrijgbaar. De aftrap is om 14:30 uur.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Bestel je kaarten voor Ajax - sc Heerenveen online

Ruben Ligeon (links) in duel met Yener Arica. Ruben Ligeon (links) in duel met Yener Arica.
Vurnon Anita maakte dinsdagavond het winnende doelpunt tegen Almere City. Vurnon Anita maakte dinsdagavond het winnende doelpunt tegen Almere City.
Ondanks de afgelasting van Engeland - Nederland speelde Van der Wiel woensdag toch in 'oranje'... Ondanks de afgelasting van Engeland - Nederland speelde Van der Wiel woensdag toch in 'oranje'...