Menu

Kiran Bechan mist kans op koppositie

Kiran Bechan heeft met Sparta verzuimd de eerste plaats in de Gouden Gids Divisie te pakken. Omdat FC Den Bosch in de slotfase nog gelijk kon komen, kostte dat Sparta twee punten. Bij winst hadden de Rotterdammers eerste gestaan. Wat de overige Ajax-huurlingen op de Hollandse velden verrichtten, staat in het volgende overzicht.

Ajax-huurling Richard Knopper moest afgelopen weekeinde verstek laten gaan. De aanvaller van SC Heerenveen kampte met een knieblessure die hem weerhield van meespelen tegen Willem II. Vanaf de tribune zag Knopper zijn ploeg heersen, maar te weinig scoren. Met een 1-1 eindstand was men in Heerenveen allerminst tevreden.

Terwijl NEC ruim won van FC Utrecht (4-0) zat Youssouf Hersi grotendeels op de bank naast trainer Johan Neeskens. De Ajacied mocht tien minuten invallen. Hij loste de uitblinker Niedzielan af, die met twee treffers behalve goed speelde ook nog trefzeker was.

Kiran Bechan had met zijn Sparta zeer goede zaken kunnen doen in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. Maar de Ajacied, momenteel zeer hoog op de ranglijst van voetballer van het jaar in de Gouden Gids Divisie, zag met lede ogen toe hoe de gasten twee minuten voor tijd nog langszij kwamen, 2-2. Sparta staat nu vierde op de ranglijst en achtste in de strijd om de derde periodetitel.

Pius Ikedia speelde afgelopen vrijdag om de derde plaats in de Africa Cup. De Ajacied, verhuurd aan RBC Roosendaal, stond in de basis bij het winnende Nigeria. Hij werd in de 78ste minuut vervangen voor Kanu. Ikedia won met zijn land met 2-1 van Mali. Door zijn optreden voor Nigeria miste hij de competitiewedstrijd van RBC tegen Vitesse.

Ruud Kras deed het persoonlijk goed tegen Ajax. De Volendammer werd door het publiek aan de Dijk tot Man van de wedstrijd verkozen maar verloor wel met 2-0 van zijn broodheer.