Menu
Kishna: 'Dit is waar je het voor doet'

Kishna: 'Dit is waar je het voor doet'

Onder andere Van Basten, Cruijff, Rijkaard, Kluivert gingen hem voor, en nu behoort ook Ricardo Kishna tot het illustere gezelschap van Ajacieden die scoren tijdens hun debuut in de Eredivisie. Tegen AZ schoot hij schitterend de 3-0 binnen. ,,Hij zat er lekker in.”

Ook in het huidige Ajax zitten een paar spelers die scoorden bij hun debuut: Siem de Jong, Davy Klaassen en Jairo Riedewald. Kishna: ,,In de kleedkamer werden vooraf al grapjes gemaakt dat ik dat dan ook maar moest doen. En het is gelukt. Hij zat er lekker in, ik wilde hem ook écht in de verre hoek schieten. Ik ga hem nog vaak terugkijken. Dit is waar je het allemaal voor doet.”

Kishna, die Cristiano Ronaldo als voorbeeld heeft, komt van ver. De aanvaller heeft de afgelopen jaren veel fysiek ongemak gekend. Donderdag maakte de aanvaller zijn debuut in het eerste tijdens de UEFA Europa League-wedstrijd tegen Salzburg. De wedstrijd tegen AZ was zijn eerste duel in de Eredivisie. ,,Ik kampte tweeënhalf jaar lang met blessures. Het heeft lang geduurd, maar nu hoop ik dat ik zo snel mogelijk een vaste plek in het eerste verover. Elke week probeer ik het maximale eruit te halen op de training om geselecteerd te worden voor het eerste. Ik hoop dat ik er tegen Feyenoord weer bij zit.”

Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst