Menu
Klaar voor de start!

Klaar voor de start!

De derde editie van de AEGON Future Cup is vrijdagavond officieel geopend. Tijdens een speciale openingsceremonie op de Toekomst hesen de aanvoerders van alle acht de deelnemende teams hun eigen vlag bij de ingang. De komende drie dagen staat alles in het teken van het internationale jeugdtoernooi voor B-junioren. Naast gastheer Ajax doen ook Ajax Cape Town, Besiktas, Manchester United, FC Barcelona, AC Milan, Bayern München en Desportivo Brasil mee.

Er ontstond vrijdagmiddag op Schiphol een mooie parade van voetballers. Tussen 11:50 uur en 15:20 uur zetten zes van de acht deelnemers aan de AEGON Future Cup voet op Nederlandse bodem. Desportivo Brasil was rond het middaguur de eerste en FC Barcelona sloot halverwege de middag de rij. Gastheer Ajax en Ajax Cape Town, dat hier al twee weken is, maken het deelnemersveld compleet. Daar waar reizigers op Schiphol normaal gesproken verrast kunnen worden door Joris Linssen van het tv-programma Hello Goodbye, was het deze middag de beurt aan Ajax TV. De aankomst van alle deelnemers werd door het officiële clubkanaal van Ajax gefilmd.

Om klokslag 20:30 uur hesen de aanvoerders van alle acht de teams hun eigen vlag bij de ingang van de Toekomst. Een half uur eerder gingen ze gezamenlijk op de foto in de Amsterdam ArenA. Na een afsluitende speech van technisch manager bovenbouw Wim Jonk zat de eerste avond erop voor de B-junioren uit Europa, Zuid-Afrika en Brazilië. De teams zochten allemaal vroeg hun hotel op zodat ze zaterdag topfit aan de aftrap kunnen verschijnen. De openingswedstrijd tussen Ajax B1 en Besiktas U-17 begint om 11:30 uur.

Kaarten voor het internationale jeugdtoernooi van Ajax kosten 7,50 euro. De prijs voor een passe-partout voor alle drie de toernooidagen bedraagt 10 euro. Kinderen tot en met 13 jaar mogen het hele paasweekend gratis naar binnen op de Toekomst. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa bij de Toekomst.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Speelschema AEGON Future Cup

Om deze bekers wordt de komende dagen gestreden. Om deze bekers wordt de komende dagen gestreden.
Onder toeziend oog van alle teams hesen de aanvoerders de vlaggen omhoog. Onder toeziend oog van alle teams hesen de aanvoerders de vlaggen omhoog.
Wim Jonk kreeg een shirt van FC Barcelona U-17 overhandigd. Wim Jonk kreeg een shirt van FC Barcelona U-17 overhandigd.
De spelers van Desportivo Brasil luisteren naar de toespraak van Wim Jonk. De spelers van Desportivo Brasil luisteren naar de toespraak van Wim Jonk.