Menu
Klaas Jan Huntelaar is weer fit

Klaas Jan Huntelaar is weer fit

Zonder Wesley Sneijder, Ryan Babel, Edgar Manucharyan en Thomas Vermaelen bereidde Ajax zich vrijdag voor op de wedstrijd van zaterdagavond tegen FC Groningen. Trainer Henk ten Cate gaf de drie vrijaf. Klaas Jan Huntelaar is weer fit.

Klaas Jan Huntelaar is fit en gretig, volgens de hoofdtrainer. Klaas Jan Huntelaar is fit en gretig, volgens de hoofdtrainer.

De trainer gaf de drie internationals vrij omdat ze allemaal bijna twee volledige wedstrijden hadden gespeeld. Sneijder en Babel met het Nederlands elftal en Vermaelen kwam twee keer negentig minuten uit voor het Belgische nationale team. Edgar Manucharyan speelde ook twee keer tachtig minuten maar hij was gisteren, in tegenstelling tot de andere drie, nog niet in Amsterdam. De overige spelers die voor hun land uitkwamen, speelden of ruim één duel (Grygera) of sprokkelden wat minuten bij elkaar. Maar dat was niet zo'n zware belasting om de vrijdagtraining te mogen laten schieten.

Het technische kader; hoofdtrainer Henk ten Cate, technisch directeur Martin van Geel en hoofd jeugdopleiding John van den Brom volgen de verrichtingen van de Ajacieden. Het technische kader; hoofdtrainer Henk ten Cate, technisch directeur Martin van Geel en hoofd jeugdopleiding John van den Brom volgen de verrichtingen van de Ajacieden.

Goed nieuws kwam er uit de ziekenboeg. Klaas Jan Huntelaar is fit en inzetbaar tegen FC Groningen. ,,Ik kijk uit naar een gretige Klaas Jan Huntelaar", liet de trainer na afloop weten aan Ajax internet TV. Ook tijdens de partijvorm negen tegen negen bleek de spits weer het neusje voor de goal te hebben, die hem vorig seizoen aan zoveel doelpunten heeft geholpen. De spits zorgde er voor dat zijn 'gele' team de blauwen versloeg. Markus Rosenberg had de blauwen wel aan de voorsprong geholpen door een rebound te benutten na een schot van Michael Krohn-Dehli. De Deen dreef met een enorme spirit over het veld en het leek wel of het debuut als international alle schroom van zijn jonge schouders heeft afgeworpen.
In de partijvorm wisselde Henk ten Cate, gadegeslagen door onder andere de trainers van de A-junioren Dick de Groot, Sonny Silooy en Gery Vink, regelmatige enkele spelers. Want eigenlijk was dit de enige wedstrijdgerichte training die Ten Cate kon houden na de interlandverplichtingen van zijn pupillen. Tegen FC Groningen, dat met slechts een punt achterstand op de derde plaats staat, verdedigt Ajax de koppositie. De wedstrijd begint zaterdag om 19.30 uur.

Edgar Manucharyan kijkt toe hoe zijn ploeggenoten schieten. Edgar Manucharyan kijkt toe hoe zijn ploeggenoten schieten.