Menu
‘Klaas Jan kan je doen verbazen’

‘Klaas Jan kan je doen verbazen’

Supporters zijn er in alle soorten en maten. Iedereen beleeft Ajax op zijn eigen manier. In deze aflevering vertelt Manon Boeijen wat Ajax voor haar betekent.

Manon Boeijen
Woonplaats: Bergen op Zoom
Leeftijd: 26 jaar
Seizoenkaart: Nee. De Amsterdam ArenA ligt helaas niet naast de deur. Als het stadion dichterbij was, zou de drempel om een seizoenkaart te kopen lager zijn dan nu.


Eerst bezochte wedstrijd:
Ik ben vorige week voor het eerst in de ArenA geweest! De wedstrijd tegen Austria Wien in het UEFA Cuptoernooi. Ik vond de sfeer heel erg leuk. Het voetbal sprak mij ook aan en ik heb heel geboeid gekeken.

Fan van Ajax sinds:
Sinds een jaartje fanatiek. Het is een cliché: ik kreeg verkering met Patrique die al heel lang fan is. Door hem ben ik een echte fan geworden. Maar ik ben ook weer niet zo’n meeloper dat als hij Feyenoord-fan was geweest, dat ik voor Feyenoord zou zijn. Die club ligt me niet.

Met wie kijk je naar de wedstrijden van Ajax?
Met Patrique dus. Die Europese wedstrijd keken we met nog twee andere vrienden. Patrique is wel een andere kijker dan ik. Hij is wel heel erg fanatiek. Heeft bij wijze van spreken geen stem meer over na de wedstrijd.

Mooiste Ajax-moment:
Dat was het moment dat ik vorige week het stadion binnenkwam. ‘Wauw!’ wat een sfeer. Opeens zie je Urby en Jaap Stam in het echt lopen! Tegenstander Austria Wien was heel verdedigend, maar toch had ik het idee ‘dit is leuk, dit gaan we vaker doen’. Ook de Klassiekers tegen Feyenoord zijn voor mij altijd mooie wedstrijden. Zeker als we, zoals dit seizoen, winnen!

Mooiste Ajax-doelpunt:
Ik vond de ontlading na het eerste doelpunt tegen Austria Wien heel erg mooi om te zien. Het was dan wel een intikker, maar toch!

Favoriete speler van Ajax op dit moment:
Dat is op de foto wel te zien aan de sjaal die ik om heb: Klaas Jan Huntelaar! Negen van de tien keer maakt hij de kans heel mooi af. De ene keer is het dan misschien een simpel ogende intikker, de andere keer schiet hij de bal met een omhaal in het doel. Klaas Jan kan je doen verbazen. Dat trekt mij in hem aan.

Favoriete speler uit Ajax-historie:
Ik heb nog steeds veel bewondering voor Marco van Basten. Hij zat vorige week vlak bij mij op de tribune. Toen ik het vak uitliep dacht ik nog ‘zal ik even terug gaan om een foto te maken’. Maar ik denk niet dat hij daar op zat te wachten. Toch heb ik er wel een beetje spijt van.

Favoriete club naast Ajax:
Geen één! Ajax is the one and only!

Ajax is voor mij:
De club waar ik steeds meer waarde aan ga hechten. Ik volg ze dus nog niet zo lang op de voet, maar als je heen gaat raak je eraan verslaafd. De waarde wordt steeds groter hoe meer ik me in de club verdiep.