Menu
Klaassen (A1) kijkt uit naar titelduel

Klaassen (A1) kijkt uit naar titelduel

Ajax A1 kan zaterdag op eigen kracht de landstitel veroveren. Als Feyenoord A1 dinsdag van AZ had verloren, waren de Ajacieden - zonder zelf te spelen - kampioen geworden. Omdat de Rotterdammers het inhaalduel met 4-2 wonnen, wacht Ajax zaterdag op de Toekomst een échte kampioenswedstrijd tegen PSV A1. Voor Davy Klaassen (18) een mooi duel om zijn rentree te maken.

Via zijn eigen website hield Klaassen zijn volgers de afgelopen tijd op de hoogte van het herstel van zijn enkelblessure. En dus verscheen er afgelopen vrijdag het heugelijke bericht dat hij weer fit was. Na twee maanden blessureleed heeft de centrale middenvelder van Ajax A1 de groepstraining weer hervat.

,,We praten er wel met elkaar over, maar je probeert je toch zoveel mogelijk op je eigen wedstrijden en trainingen te richten”, zegt Klaassen over de naderende landstitel in de Eredivisie voor A-junioren. De Eredivisie voor A-junioren telt nog vier speelrondes. De voorsprong van Ajax op Feyenoord bedraagt liefst tien punten. ,,Een aantal jongens is nog nooit kampioen geworden. Voor hen leeft het daardoor extra. Voor mij trouwens ook. Ik ben bij Ajax met de C1 en B1 kampioen geworden, maar een titel met het hoogste jeugdelftal is natuurlijk het mooiste.”

Davy Klaassen is hersteld van zijn enkelblessure. Davy Klaassen is hersteld van zijn enkelblessure.

De 18-jarige Klaassen maakte begin vorig jaar vervroegd de overstap naar de A1. Doordat Christian Eriksen na het trainingskamp in Portugal werd doorgeschoven naar de A-selectie kwam er een plekje vrij voor de volgende 'nummer 10' uit de eigen opleiding. De Hilversummer speelt al sinds zijn 11e in de Ajax-jeugd en merkte de afgelopen twee jaar dat zijn ontwikkeling in een stroomversnelling kwam. Hij tekende een contract bij Ajax, werd tot speler van het toernooi gekozen tijdens de AEGON Future Cup en toonde aan als 17-jarige prima mee te kunnen bij de A1.

Zijn enkelblessure gaf de middenvelder de kans om zijn teamgenoten een aantal wedstrijden vanaf de zijlijn in actie te zien. ,,Dat is wel een aparte gewaarwording. Je hebt veel meer overzicht. Het is wel eens goed om wedstrijden ook op die manier te zien. In het veld beleef je een wedstrijd toch heel anders.”

Naast het naderende kampioenschap leeft binnen de spelersgroep van de A1 het enthousiasme over hun teamgenoten - en trainer - die dit seizoen de stap naar Ajax 1 hebben gemaakt. Een aantal spelers mocht al eens meetrainen, op de bank zitten of zelfs debuteren, zoals Nicolai Boilesen onlangs. ,,Dat is natuurlijk geweldig. Je ziet hoe snel je bij het eerste kan komen. Vooral de verhalen na afloop zijn geweldig. Toen ik Nicolai naar zijn debuut vroeg kwam er een grote glimlach op zijn gezicht. ‘Groot man, dat stadion’. Ja, als je dat hoort weet je waar je uiteindelijk ook wil komen.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst