Menu
Klaassen belt Ajax-nieuws aan opa door

Klaassen belt Ajax-nieuws aan opa door

Davy Klaassen, groeibriljant uit de jeugdopleiding van Ajax, tekende vrijdag in de Amsterdam ArenA een verbeterd contract. De vernieuwde en verbeterde verbintenis van de A-junior loopt 4,5 jaar. Klaassen tekende zijn contract in het bijzijn van vader Gert-Jan en moeder Kitty (foto). Opa Jaap was vrijdag een grote afwezige in de ArenA.

‘Opa Jaap’ is onbetwist de grootste fan van zijn getalenteerde kleinzoon. Waar Klaassen zich ook laat zien, daar is ook zijn grootvader meestal niet ver weg. Afgelopen zondag was Klaassens opa er uitgerekend bij NEC - Ajax een keer niet bij. Jaap vierde zijn 73ste verjaardag en zag zodoende op televisie hoe kleinzoon Davy zijn competitiedebuut extra glans gaf met een treffer. Vijf dagen na het doeltreffende debuut signeerde Klaassen junior zijn tweede en verbeterde Ajax-contract. De blonde Hilversummer staat tot 30 juni 2016 onder contract bij de Amsterdamse club. Klaassen begon bij Ajax ooit in de D3 van trainer Simon Tahamata.

,,Ik bel hem na wedstrijden altijd op’’, vertelt Klaassen, kort na de ondertekening van zijn Ajax-contract, over de bijzondere band met zijn opa. Het zal niemand verbazen dat opa Jaap – net als Davy oud-speler van het Hilversumse De Zebra’s - inmiddels een graag geziene verschijning is op de Toekomst. ,,Tijdens die gesprekken praten we over de wedstrijd. Hij is er, altijd en overal, bij. Soms zegt hij dat het scherper moet, maar vaker zegt hij dat ik vooral plezier moet beleven aan het voetbal. Hij houdt van elk seizoen ook een plakboek bij.’’ Lachend: ,,Daar zal hij het de komende tijd druk mee hebben. Opa bracht me vroeger vanuit Hilversum trouwens ook naar de trainingen. Dat was toen er nog geen busjes reden voor de jeugdspelers.’’

Ook financieel directeur Jeroen Slop (midden) en Martin Sturkenboom (algemeen directeur ad interim) ondertekenden het contract. Ook financieel directeur Jeroen Slop (midden) en Martin Sturkenboom (algemeen directeur ad interim) ondertekenden het contract.

Afgelopen week maakte Klaassen bij Olympique Lyon al zijn officiële Ajax-debuut in de Champions League. Het leek de debutant een mooie geste zijn debuutshirt aan opa te schenken. Opa Jaap bedankte zijn kleinzoon vriendelijk voor de eer. Het relikwie hoort thuis in huize Klaassen, vond opa. Huize Davy, Gert-Jan en Kitty Klaassen om precies te zijn. Sinds de wedstrijd in het Stade Gerland prijkt het shirt van Klaassen dan ook ingelijst in de woonkamer van de debutant.

Bescheidenheid tekent opa’s inborst, zo weet Davy. ,,Ik heb hem een ingelijste foto van het shirt cadeau gedaan’’, vervolgt Klaassen. ,,Dat vond hij mooi. Ik heb hem ook gevraagd er vandaag, bij deze ondertekening bij te zijn. Dat wilde hij ook niet. Vond hij meer iets voor mij en mijn ouders. Mijn doelen voor de toekomst? Ik hoop zoveel mogelijk te spelen in het eerste.’’ Opa Jaap zal zijn kleinzoon ongetwijfeld op de voet blijven volgen.

Houd Ajax TV in de gaten voor een verslag van de contractondertekening plus exclusieve interviews met Davy Klaassen en Danny Blind.

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Trainer Frank de Boer en technisch manager ad interim Danny Blind spraken vrijdag hun grote vertrouwen uit in de kwaliteiten van Davy Klaassen. Trainer Frank de Boer en technisch manager ad interim Danny Blind spraken vrijdag hun grote vertrouwen uit in de kwaliteiten van Davy Klaassen.
Houd Ajax TV in de gaten voor meer rondom en over Davy Klaassen. Houd Ajax TV in de gaten voor meer rondom en over Davy Klaassen.