Menu
Klaassen: 'Besef dat het dit seizoen beter moet in Europa League'

Klaassen: 'Besef dat het dit seizoen beter moet in Europa League'

Ajax is vrijdagmiddag bij de loting voor de groepsfase van de Europa League gekoppeld aan Standard Luik, Celta de Vigo en Panathinaikos. Aanvoerder Davy Klaassen was voor de televisie getuige van de loting: ,,Het is voor ons en voor de fans wel prettig dat we niet zo heel ver hoeven te reizen."

Het is twee dagen na de zware nederlaag in Rostov. Verwerkt is die klap nog niet helemaal, zegt Klaassen: ,,Die is nog niet helemaal uit het hoofd nee, maar je probeert wel verder te gaan. Maar je wordt er nog vaak aan herinnerd, dus het is lastig.”

Pot 1, favoriet?
De nederlaag veroordeelde Ajax tot het spelen in de Europa League in plaats van de Champions League. Ajax zat bij de loting wel in pot 1. Maakt dat de ploeg gelijk tot een favoriet? ,,Als je naar de namen kijkt van de clubs die in pot 1 zaten, dan zie je daar wel een aantal favorieten bij ja, maar het is niet zo dat wij hebben laten zien tot één van de favorieten te behoren. We moeten kijken hoe het gaat. Iedereen beseft dat we wel door moeten gaan, dat het niet zo is als vorig seizoen dat je in de groepsfase al gelijk wordt uitgeschakeld.”

Daarmee bedoelt Klaassen niet dat Ajax op basis van krachten van de tegenstanders door moet gaan. ,,Ik kan ook niet zeggen of het nou een goede of slechte loting is, want ik weet niet zoveel over de ploegen. Ik weet niet hoe sterk ze zijn en hoe het zich onderling zal verhouden. Daarom is het lastig een voorspelling te doen. Vorig jaar zei iedereen ook dat Molde wel laatste zou worden. Na vijf wedstrijden stonden ze eerste."

Guidetti
Bij Standard Luik treft Klaassen met Ajax voormalig Ajacied Eyong Enoh. ,,Die heb ik af en toe nog wel gesproken op de Toekomst als hij naar zijn zoontje kwam kijken die hier nog speelt. Ik vind het wel leuk om tegen iemand te spelen met wie je vroeger samen speelde”, aldus Klaassen die ook uitkijkt naar de ontmoetingen met Celta de Vigo en dus John Guidetti. De oud-Feyenoorder die in 2012 Ajax de das omdeed door drie keer te scoren, speelt bij die Spaanse subtopper. ,,Daar moeten we ook maar tegen winnen, hè. Ik denk dat alle Ajacieden graag zien dat we hem te kijk kunnen zetten.”

Eduardo Berizzo on @AFCAjax_EN: "They are a European great and it'll be an honour to try and beat them." #UELdraw pic.twitter.com/8jk5m2qurR

— UEFA Europa League (@EuropaLeague) 26 augustus 2016

Eer
Coach Eduardo Berizzo van Celta reageerde na de loting dat hij het een eer vindt tegen Ajax te mogen voetballen. Klaassen: ,,Dat is mooi dat hij dat zegt. Dat betekent dat je bij een grote club speelt, daar mogen we trots op zijn. Maar we moeten wel laten zien in die wedstrijden dat het terecht is dat hij dat vindt.”

Met Panathinaikos komen we bij de derde en laatste opponent. ,,Ik ken de Griekse competitie ook niet zo goed. Natuurlijk hebben we wel al tegen PAOK gespeeld, maar we hebben ons nog niet verdiept in hoe Panathinaikos speelt”, aldus Klaassen.

Voordeel
Een voordeel is er wel: ,,Ik ben wel blij dat we niet helemaal naar Kazachstan of Azerbeidzjan moeten. Niet alleen voor ons als spelers maar ook voor de fans. Nu kunnen er veel mee en dat is lekker.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst