Menu
Klaassen: 'Dit is pas het begin'

Klaassen: 'Dit is pas het begin'

Ruim twee jaar geleden maakte de A1 van Ajax furore in de Next Gen Series met zeges op de A-junioren van FC Barcelona en Liverpool. Liefst zeven spelers van dat team behoren inmiddels al enige tijd tot de A-selectie van Ajax. Tijdens het trainingskamp in Turkije bespreekt toenmalig aanvoerder Davy Klaassen de ontwikkeling van zijn lichting.

Mickey van der Hart
,,Mickey is in de afgelopen anderhalf jaar echt veel beter geworden. Als jonge keeper maak je een totaal andere ontwikkeling door in vergelijking met een speler. Hij hoeft er pas op latere leeftijd te staan. Dankzij de trainingen met Jasper Cillessen, Kenneth Vermeer en keeperstrainer Carlo l’Ami ontwikkelt hij zich dagelijks op het allerhoogste niveau. Je ziet dat hij daar heel veel profijt van heeft.”

Ruben Ligeon
,,Hij brengt iets aparts aan de rechterkant. Snelheid is zijn wapen. Het is daardoor altijd lastig om tegen hem te spelen. Je moet als tegenstander ook de hele wedstrijd achter hem aan, in plaats van andersom. Dat is zijn kracht.”

De line-up van Ajax A1 in Liverpool op 21 maart 2012. Zeven van de elf spelers zijn er deze week bij tijdens het trainingskamp in Turkije. De line-up van Ajax A1 in Liverpool op 21 maart 2012. Zeven van de elf spelers zijn er deze week bij tijdens het trainingskamp in Turkije.

Joël Veltman
,,Het is de afgelopen maanden verbazingwekkend snel met Joël gegaan. Hij heeft lange tijd met blessures gekampt, maar hij is er absoluut sterker door geworden. Ik vond het mooi om dat van dichtbij te volgen. Voor de winterstop heeft hij een serie van zo’n tien wedstrijden achter elkaar geweldig gespeeld. Hij behoorde vrijwel wekelijks tot de beste spelers. Hopelijk kan hij dit niveau tijdens de tweede seizoenshelft vasthouden.”

Stefano Denswil
,,Voor Stefano was het natuurlijk lastig dat Joël weer terug is. In het begin heeft hij na het vertrek van Toby Alderweireld een aantal goede wedstrijden in het centrum van de verdediging gespeeld. Nu Joël weer fit is, moet hij weer even op zijn kans wachten. Dat hoort bij topsport. Stefano heeft laten zien dat hij het aankan. Een van zijn sterke punten is dat hij heel stabiel is. Er kan altijd iets gebeuren waardoor het verandert. Dan doen zich weer nieuwe kansen voor. Op dat moment moet hij er staan.”

Lesly de Sa
,,Lesly heeft de afgelopen tijd veel wedstrijden bij Jong Ajax gespeeld. Hij heeft daar laten zien wat hij kan. Dankzij die duels in de Jupiler League is hij sterker en beter geworden. In verschillende wedstrijden is hij belangrijk geweest met goals en assists. Inmiddels zit hij weer geregeld bij het eerste elftal, waar hij ook zo nu en dan een doelpunt maakt. Een week als deze in Turkije draagt ook weer bij aan zijn ontwikkeling.”

Viktor Fischer
,,Hij heeft het dit seizoen even lastig gehad. In het begin is het natuurlijk heel hard met hem gegaan. Hij scoorde tegen PSV en Feyenoord en kwam in een goede flow. Daarna heeft hij een mindere periode gehad. Je ziet dat hij er nu weer langzaam aankomt. De oude Viktor komt eraan. Hij moet gewoon blijven trainen en rustig zijn eigen spel spelen. Dat komt het vanzelf weer goed.”

Davy Klaassen
,,Ik heb een paar geweldige maanden achter de rug. Sinds ik eindelijk weer fit ben, heb ik vanaf de thuiswedstrijd tegen Celtic echt mijn draai gevonden. Natuurlijk is het mooi dat ik nu clubtopscorer ben, maar ik wil meer. Uiteindelijk ben ik nu pas drie maanden basisspeler. We staan pas aan het begin. Die drie goals tegen NAC waren leuk, maar ik maak liever het enige doelpunt in een topwedstrijd. Ik wil belangrijk zijn voor het team met zowel doelpunten als assists. Dat is een mooie uitdaging voor de tweede seizoenshelft.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst