Menu
Klaassen en Boilesen bij StreetWise

Klaassen en Boilesen bij StreetWise

Kersvers international en Hilversums sportman van het jaar Davy Klaassen bezocht vrijdag samen met Nicolai Boilesen en ambasadeur Heini Otto de Goudenregenschool-Kerkelanden in Hilversum. Dit ter gelegenheid van de feestelijke weekafsluiting van het scholenproject Ajax StreetWise.

Op basisschool Goudenregen stond de hele week in het teken van Ajax StreetWise. Tijdens de Ajax-lesweek werd een uniek Ajax-lespakket gevolg. Bij alle lessen stond Ajax centraal. Zo werd er gerekend met rugnummers en was de gymles een voetbaltraining.

Gedurende de lessen konden de leerlingen stickers verdienen. Wie genoeg stickers had, kreeg tijdens de speciale afsluiting een door Frank de Boer ondertekend diploma. Ajacieden Davy Klaassen en Nicolai Boilesen kwamen naar Hilversum om de diploma's uit te reiken.

De leerlingen van groep 3 tot en met 8 hadden de afgelopen week uiteraard goed hun best gedaan en leefden al enkele dagen naar dit hoogtepunt toe. Ze spoedden zich daarom rap naar de gymzaal van de school die speciaal voor de afsluiting was omgebouwd tot StreetWise Arena. Tijdens de slotactiviteiten was er muziek, werd de Ajax-dans gedanst en konden de leerlingen vragen stellen aan de Ajax-spelers.

Davy Klaassen en Nicolai Boilesen poseren met alle deelnemers aan Ajax StreetWise op de Goudenregenschool-Kerkelanden in Hilversum. Davy Klaassen en Nicolai Boilesen poseren met alle deelnemers aan Ajax StreetWise op de Goudenregenschool-Kerkelanden in Hilversum.

Zo kwamen de leerlingen er tijdens het vragenvuur achter dat Boilesen tijdens zijn schooltijd uitblonk in wiskunde en Engels. En dat hij misschien wel journalist was geworden als hij geen voetballer was geweest. Davy Klaassen daarentegen wilde vroeger echter maar één ding en dat was profvoetballer worden bij Ajax. Hij zei daarbij dat je daar natuurlijk wel ontzettend veel voor over moet hebben. Als voorbeelden noemde hij: gezond eten en vroeg naar bed gaan.

Ajax StreetWise is een project van de Ajax Foundation dat mede mogelijk wordt gemaakt door hoofdsponsor Aegon. StreetWise heeft als doel basisschoolkinderen op een maatschappelijk verantwoorde wijze in aanraking te brengen met Ajax en voetbal.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ajax- en StreetWise-ambassadeur Heini Otto brengt alle deelnemers aan Ajax StreetWise in beweging. Ajax- en StreetWise-ambassadeur Heini Otto brengt alle deelnemers aan Ajax StreetWise in beweging.
Springen en handen in de lucht! Springen en handen in de lucht!
Klaassen en Boilesen signeren meegebrachte Ajax-spullen. Klaassen en Boilesen signeren meegebrachte Ajax-spullen.
Waarna de twee selectiespelers ook werden geïnterviewd. Waarna de twee selectiespelers ook werden geïnterviewd.
Boilesen en Klaassen vertelden ook op het podium over Ajax en StreetWise. Boilesen en Klaassen vertelden ook op het podium over Ajax en StreetWise.
De Ajacieden gingen met vrijwel alle leerlingen op de foto. De Ajacieden gingen met vrijwel alle leerlingen op de foto.