Menu
Klaassen en Denswil gretig naar finale

Klaassen en Denswil gretig naar finale

Ajax focust zich deze week volledig op de finale van het toernooi om de KNVB Beker. Davy Klaassen en Stefano Denswil baalden zondag even dat de landstitel nog niet kon worden gevierd, maar kijken vol vertrouwen uit richting de strijd om de beker tegen PEC Zwolle. ,,Ik verheug me op de finale”, aldus Klaassen.

Klaassen had zondag met het tweede Ajax-doelpunt een belangrijk aandeel in de zege op ADO Den Haag. Toch was de overwinning niet voldoende voor de landstitel. Feyenoord won met 0-2 van PSV en stelde daarmee het mogelijke kampioenschap met minimaal twee weken uit. Klaassen: ,,Met zes punten voorsprong en nog twee wedstrijden te gaan zijn we in principe al kampioen. Maar het liefst hadden we de titel nu al binnen”, aldus de blonde middenvelder. Toch kijkt Klaassen al weer vooruit, naar aanstaande zondag om precies te zijn, als Ajax in de Kuip voor de negentiende keer de beker op de palmares kan bijschrijven. ,,Over twee weken is het hopelijk dubbel feest. Want zondag willen we eerst dolgraag de beker winnen. Ik verheug me op de finale.”

Stefano Denswil speelde de afgelopen vier wedstrijden op de plek van de geblesseerde Niklas Moisander. De Finse reserveaanvoerder lijkt echter weer fit genoeg om tijdens de bekerfinale in de basis te starten. Denswil weet dat het lastig is om Moisander uit het elftal te houden. ,,Ik reken er niet op dat ik zondag speel, maar ik hoop dat ik toch in actie kom”, vertelde Denswil na afloop van het duel met ADO. De landstitel is ongetwijfeld de belangrijkste nationale prijs voor de Ajacieden, maar het winnen van de beker zou wel een mijlpaal zijn. Denswil: ,,We hebben stiekem wel te horen gekregen dat de beker nog ontbreekt op de palmares van onze trainer.”

Niet alleen De Boer heeft de nationale beker nog nooit gewonnen (als hoofdcoach). Ook binnen de huidige spelersgroep is er bijna niemand die deze prijs op de erelijst heeft staan. Alleen Kenneth Vermeer en Siem de Jong waren erbij toen Ajax in 2010 zijn achttiende (en vooralsnog laatste) beker veroverde. Kortom: genoeg om voor te strijden aanstaande zondag.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees