Menu
Klaassen en Serero vraagtekens

Klaassen en Serero vraagtekens

Ajax is niet geheel ongeschonden uit de strijd gekomen tegen Legia Warschau (1-0). ,,Thulani Serero is twijfelachtig en ook met Davy Klaassen moeten we kijken of hij zondag redt”, vertelde trainer Frank de Boer vrijdag op een persconferentie, vooruitblikkend op Willem II – Ajax. ,,Maar verder is iedereen fit.”

,,Serero kreeg in het begin van de eerste helft een tik, waarbij hij zijn enkel en knie blesseerde”, vervolgde De Boer. ,,Uiteindelijk heeft hij het nog lang volgehouden. Maar Thulani heeft dusdanig veel last dat hij morgen gecheckt moet worden.”

Klaassen kampt nog steeds met de naweeën van een buikwandblessure. ,,Het is kort dag, maar normaal gesproken knapt hij wel snel op. We moeten ook de return tegen Legia in ogenschouw nemen.”

Joël Veltman lijkt klaar voor een (nieuwe) rentree. De Boer: ,,Hij heeft vandaag getraind. We moeten afwachten of hij morgen nog een reactie krijgt. Joël moet zelf eigenlijk aangeven of hij er klaar voor is en volledig vertrouwen in zijn spieren heeft.” Zondag tegen FC Twente moest Veltman na 25 minuten worden vervangen.

De Boer vertelde dat hij dit seizoen niet meer op speelminuten van Viktor Fischer in de hoofdmacht rekent, ondanks dat het herstel van de Deen naar behoren verloopt. ,,Het gaat met ups en downs, maar hij is bijna fit. Ik denk dat Viktor nu op tachtig procent van zijn kunnen zit. Hij straalt veel energie uit, maar af en toe moeten we even op de handrem trappen. Ik reken dit seizoen niet meer op hem voor Ajax 1. Laat hem eerst maar minuten maken bij Jong Ajax."

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees