Menu
Klaassen en WK-drietal bij Oranje

Klaassen en WK-drietal bij Oranje

Voor het WK behoorde hij tot de laatste afvallers, maar nu maakt Davy Klaassen weer deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Guus Hiddink heeft hem opgeroepen voor de duels met Italië (vriendschappelijk) en Tsjechië (EK-kwalificatie). Ook het WK-drietal Daley Blind, Jasper Cillessen, Joël Veltman zit bij de selectie.

Klaassen zat aanvankelijk in de voorselectie voor Jong Oranje, maar de middenvelder heeft de nieuwe bondscoach Hiddink kunnen overtuigen van zijn kwaliteiten. Oranje oefent op donderdag 4 september in Bari tegen Italië, vijf dagen later gaat het in Praag tegen Tsjechië om de eerste punten op weg naar het EK 2016.

Mike van der Hoorn, Ruben Ligeon zijn opgeroepen voor de laatste twee EK-kwalificatieduels van Jong Oranje. Het team van voormalig Ajax-hoodtrainer Adrie Koster speelt 4 september speelt tegen Georgië in de Adelaarshorst in Deventer. Vier dagen later volgt het laatste groepsduel in Tilburg tegen Slowakije. Jong Oranje staat op dit moment eerste in kwalificatiegroep 3, met 16 punten uit zes duels.

Het Beloftenelftal van Nederland speelt 4 september in ’s Gravenzande een oefeninterland tegen Tsjechië. KNVB-coach Remy Reijnierse heeft voor dit duel de Ajacieden Sheraldo Becker, Anwar El Ghazi, Sam Hendriks, Ricardo Kishna, Peter Leeuwenburgh, Queency Menig opgeroepen.

Oranje o/19 speelt twee oefenduels: vrijdag 5 september uit tegen Duitsland en maandag 8 september uit tegen Ierland. Voor deze duels zijn liefst zeven Ajacieden geselecteerd: Jairo Riedewald, Richairo Zivkovic, Riechedly Bazoer, Donny van de Beek, Damian van Bruggen, Terry Lartey Sanniez, Leeroy Owusu.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst