Menu
Klaassen geeft Chinezen spoedcursus Ajax

Klaassen geeft Chinezen spoedcursus Ajax

Met het grootste gemak sommen de Chinese voetballiefhebbers namen van Ajax het verleden op. Van Edwin van der Sar tot Frank de Boer en van Klaas Jan Huntelaar tot Luis Suarez en Patrick Kluivert. Wie zijn de huidige spelers? Captain Davy Klaassen hielp de Chinese pers een handje tijdens de persconferentie in het Olympisch Stadion van Shenyang.

Als een ware aanvoerder presenteerde hij op verzoek van een Chinese journalist zijn teamgenoten. ,,Onze keeper Jasper Cillessen speelt in Oranje. En ook Joël Veltman heeft op het WK gespeeld. Verder hebben we een lange speler met donker haar: dat is Mitchell Dijks. En voorin spelen Amin Younes en Anwar El Ghazi. De een is klein en de ander is lang.” En zo ging hij nog even door. 

Fotokaarten en posters van Ajax
De Ajax-captain heeft de afgelopen dagen talloze shirts, vlaggen en vellen papier van zijn handtekening voorzien. Ook staat hij inmiddels in menig Chinees foto-album. ,,We wisten natuurlijk al dat Ajax wereldwijd bekend is. Toch blijft het grappig om te zien dat ze hier in China allemaal fotokaarten en posters van ons hebben.”

Davy Klaassen voor de (voorlopig) laatste keer met Frank de Boer aan tafel om de pers toe te spreken.
Davy Klaassen voor de (voorlopig) laatste keer met Frank de Boer aan tafel om de pers toe te spreken.
Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst