Menu
Klaassen heeft vorm weer te pakken

Klaassen heeft vorm weer te pakken

Davy Klaassen is weer helemaal terug. Na een dipje zit de middenvelder weer op het niveau dat hem bij het Nederlands Elftal bracht. ,,Het loopt gewoon weer lekker de laatste tijd."

Hij werd door bondscoach Guus Hiddink uitgenodigd maar kwam vorige week niet in actie tijdens de voor Oranje desastreus verlopen interlandperiode. Klaassen hield, ondanks zijn minieme inbreng, er een rot gevoel aan over. ,,Ik begreep wel waarom ik niet speelde, maar je hoopt altijd op meer. En of je speelt, of niet speelt, je bent toch teleurgesteld. Dat maakt niet uit.”

Juist door die ervaring bij Oranje wordt er van de middenvelder dit seizoen ook meer verwacht bij Ajax. ,, Ik ervaar het niet als druk. Het is juist mooi dat mensen dat van mij verwachten en dat ik die verantwoordelijk ook krijg.”

Klaassen is er naar eigen zeggen niet door veranderd. ,,Ik doe nu niet ineens andere dingen. Dat zou ook vreemd zijn. Ik probeer jongens te helpen in en buiten het veld. Samen met Niklas Moisander en Lasse Schöne en nog een aantal anderen die ook genoeg ervaring hebben, probeer je alles in de gaten in de houden. Soms stuur je een beetje bij, maar dat is gelukkig niet vaak nodig.”

De Hilversummer is de man in vorm bij Ajax op het moment. De 21-jarige middenvelder had even een terugval die je vaker ziet bij jonge talenten, maar is daar snel weer bovenop gekomen. Hij vindt het lastig om te zeggen waardoor de vorm er opeens weer is. ,,Die vraag krijg ik vaak de laatste tijd wel vaker. Ik heb daar zelf geen verklaring voor. Het loopt gewoon lekker de laatste tijd. Ik voel wel dat ik meer energie heb. Misschien ligt het daar aan.”

De topper van vanavond tegen FC Twente ziet Klaassen met vertrouwen tegemoet. De Tukkers zijn na acht wedstrijden de enige ploeg die nog ongeslagen is. ,,Zij willen, net zoals wij, goed verzorgd voetbal spelen. Het wordt een leuke wedstrijd.”

Klaassen verwacht uiteraard een goed resultaat. ,We moeten niet bang gaan zijn en hun het spel laten maken. Wij zullen zelf met lef moeten spelen en gewoon ons ding doen. Dan verwacht ik dat wij die wedstrijd kunnen winnen. Maar daarvoor zullen we goed moeten spelen want Twente is een goede ploeg die heel moeilijk te verslaan is. Dat blijkt wel uit de statistieken.”

De vorige topwedstrijd, in de Kuip tegen Feyenoord, kon qua resultaat als positief de boeken in. Het veldspel daarentegen was niet goed genoeg. Ligt er toch meer druk op zo’n wedstrijd dan op een ander duel? Klaassen denkt van niet. ,,Wij zijn gewend om topwedstrijden te spelen. Daar spelen we er heel veel van in een jaar. Dat moet niet uitmaken.”

Na Twente volgt dinsdag de moeder aller topwedstrijden als Ajax het in Camp Nou opneemt tegen FC Barcelona. Een herhaling van vorig jaar waar Klaassen toen vanwege een blessure ontbrak. In de return in Amsterdam was de middenvelder een van de beste spelers op het veld. Ajax zegevierde toen in een zinderend duel met 2-1. ,,Ik heb dus nog niet verloren”, glimlacht hij. Dan serieus. ,,Het wordt heel moeilijk. Wij zullen echt top moeten zijn om daar iets te halen. Barcelona is weer heel goed bezig. Ze zijn naar mijn idee ook sterker dan vorig jaar. Maar als je denkt dat je niet gaat winnen, kan je beter niet het vliegtuig stappen.”

Tekst: Ajax.nl/Tom van der Wilt
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst