Menu
Klaassen jaagt op Ibrahimovic en Overmars

Klaassen jaagt op Ibrahimovic en Overmars

Davy Klaassen is dit seizoen de spil waar het in aanvallend opzicht om draait bij Ajax. De captain scoorde al acht keer, keurig verspreid over de Eredivisie en Europese wedstrijden. Mocht Klaassen zondag tegen Heracles Almelo opnieuw doel treffen, dan treedt hij in de voetsporen van Zlatan Ibrahimovic, Marc Overmars en Kolbeinn Sigthórsson.

Klaassen kan voor het eerst in zijn carrière in drie opeenvolgende uitwedstrijden in de Eredivisie het net laten bollen. De laatste Ajacied die daarin slaagde was Sigthórsson in het voorjaar van 2013. De Hilversummer kan bovendien Ibrahimovic en Overmars achterhalen. Beide aanvallers tekenden in het verleden voor 35 competitietreffers in dienst van Ajax, het aantal waarvan Klaassen nog een treffer verwijderd is.

Grim en Gentenaar
Ook Andre Onana kan zich met een succesvol optreden in een mooi rijtje spelen. De Kameroener kan de derde Ajax-keeper worden met drie clean sheets in zijn eerste vier Eredivisiewedstrijden als basisspeler, na Fred Grim (1998) en Dennis Gentenaar (2008).

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst