Menu
Klaassen laat De Boer schrikken

Klaassen laat De Boer schrikken

De vrijdagtraining van Ajax werd opgeschrikt door het vroegtijdig afhaken van Davy Klaassen. De middenvelder verliet na de warming-up het trainingsveld met een blessure aan zijn buikwand en is een vraagteken voor de Klassieker van zondag.

,,Het is moeilijk in te schatten. Davy is net terug van het ziekenhuis en daar was geen ernstige schade te zien”, vertelde De Boer tijdens de persconferentie. ,,Dat is zeer positief. Maar we moeten de reactie morgen afwachten.”

De Boer hinkt op twee gedachten wat betreft het inzetten van Klaassen. ,,Na Feyenoord kunnen we een weekje goed trainen en dan wordt het volle bak. We moeten keuzes maken. Zetten we hem in tegen Feyenoord? Of kiezen we voor zekerheid door hem te sparen, zodat we in ieder geval in die belangrijke periode over hem kunnen beschikken.”

Het was vrijdag een komen en gaan op het trainingsveld. Queensy Menig werd na het afhaken van Klaassen opgetrommeld om de groepstraining te versterken. Even daarvoor hadden Viktor Fischer en Peter Leeuwenburgh zich ook al gemeld. De twee trainden onder leiding van hersteltrainer Pim van Dord apart. Aan het einde van de oefensessie meldden Joël Veltman en Jairo Riedewald zich nog. De verdedigers beperkten zich tot het lopen van rondjes om het veld.

De Boer gaf nog een update over het medische dossier van zijn selectie. ,,Joël gaat goed, die kon al buiten trainen. Viktor (Fischer) gaat ook de goede kant op. En voor Jairo geldt eigenlijk een beetje hetzelfde als voor Davy. Hij is fit, maar we willen niet forceren.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ajax warmt zich op in de vrieskou. Ajax warmt zich op in de vrieskou.
Davy Klaassen overlegt met de staf, de middenvelder heeft klachten aan de buikwand. Davy Klaassen overlegt met de staf, de middenvelder heeft klachten aan de buikwand.
Klaassen besluit het trainingsveld te verlaten, het is onzeker of hij tijdens de Klassieker inzetbaar is. Klaassen besluit het trainingsveld te verlaten, het is onzeker of hij tijdens de Klassieker inzetbaar is.
Kolbeinn Sigthórsson haalt een balletje achter zijn standbeen. Kolbeinn Sigthórsson haalt een balletje achter zijn standbeen.
Anwar El Ghazi. Anwar El Ghazi.
Riechedly Bazoer wordt belaagd. Riechedly Bazoer wordt belaagd.
Het was koud vrijdagochtend op het trainingsveld. Ook voor Thulani Serero. Het was koud vrijdagochtend op het trainingsveld. Ook voor Thulani Serero.
Heeft Frank de Boer zijn masterplan klaar voor aanstaande zondag? Heeft Frank de Boer zijn masterplan klaar voor aanstaande zondag?
Viktor Fischer werkt nog altijd aan zijn herstel. Viktor Fischer werkt nog altijd aan zijn herstel.