Menu
Klaassen: 'Mooi verhaal voor mijn opa'

Klaassen: 'Mooi verhaal voor mijn opa'

Davy Klaassen (18) beleefde donderdag onverwachts een onvergetelijke ochtend. De blonde middenvelder van Ajax A1 kreeg ’s ochtends bij aankomst op de Toekomst te horen dat hij met de selectie van Frank de Boer mocht meetrainen. Ook de A-junioren Sven Nieuwpoort en Stefano Denswil maakten hun trainingsdebuut bij het eerste elftal.

Aanvankelijk leek het voor Klaassen een ochtend als alle andere bij Ajax te worden. Totdat hij bij aankomst op de Toekomst het gedroomde bericht kreeg: meetrainen met Ajax 1. ,,Meneer De Boer wilde graag 11-tegen-11 trainen, dus daarom vroeg hij me om mee te trainen. Omdat Jong Ajax op trainingskamp is, kwam hij bij ons uit”, vertelt A-junior Klaassen na afloop van zijn eerste training met de A-selectie. Het kwam voor hem op de mooist denkbare ochtend, want doordat het én open training én zomervakantie was, onderging hij direct zijn vuurdoop bij de vele toegestroomde Ajax-supporters.

Zijn grootste fan was woensdag echter niet bij het voor Klaassen unieke moment aanwezig. ,,Mijn opa kon er helaas niet bij zijn omdat hij donderdagochtend altijd werkt”, vertelt Klaassen. De grootvader van de Ajax-pupil is al jaren zijn trouwe bondgenoot. Al van jongs af aan volgt Klaassen senior zijn kleinzoon op de voet. ,,Maar vanavond ga ik bij hem eten, dus dan zal ik het hem allemaal gaan vertellen. Ook zal ik mijn ouders straks even bellen. Ze zijn op vakantie, dus ze zullen wel verrast zijn als ze het horen.”

Davy Klaassen tussen een menigte vol handtekeningenjagers. Davy Klaassen tussen een menigte vol handtekeningenjagers.

Een van de dingen die Klaassen donderdagavond aan zijn opa kan vertellen zijn de ervaringen die hij tijdens het partijspel opdeed. De Hilversummer, onlangs uitgeroepen tot Talent van de Toekomst, stond uitgerekend tegenover zijn oude trainer Frank de Boer in het veld. ,,Maar we hebben niet echt veel duels uitgevochten.” Ook de lunch met de selectie zal ongetwijfeld ter sprake komen. Het echte ‘bewijs’ zal Klaassen via zijn laptop tevoorschijn toveren. ,,Ik ga samen met mijn opa de beelden van Ajax TV bekijken. Jammer dat hij er niet bij kon zijn, maar hierdoor kan hij het toch nog een beetje meemaken.”

Ook Sven Nieuwpoort en Stefano Denswil belandden voor even in een andere wereld. ,,In de duels met Sigthórsson kon ik echt merken dat hij een heel slimme en sterke spits is”, vertelt Nieuwpoort (18) na afloop vol bewondering. In tegenstelling tot Klaassen hoorde Nieuwpoort het nieuws pas toen hij al met de A1 aan het trainen was. ,,Meneer Wormhoudt (conditietrainer) kwam naar me toe en zei ‘rustig blijven ademen, maar je mag nu gelijk met het eerste meetrainen’.” De late mededeling had te maken met het uitvallen van Gregory van der Wiel. De rechtsback verliet de training uit voorzorg. Ook Jan Vertonghen liet de training - eveneens uit voorzorg - aan zich voorbij gaan.

Of er voor het drietal binnenkort een vervolg in zit, zal moeten blijken. Als Jong Ajax volgende week weer terugkeert van het trainingskamp in Zeeland wordt de concurrentie voor een plaats op het trainingsveld uiteraard weer een stuk groter. De eerste stap is in ieder geval gezet.


Tekst: Ajax.nl/ Daan Germans
Foto’s: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst (onderste foto: Gerard van Hees)

Bekijk de reportage van Ajax TV over Klaassen en zijn opa

Stefano Denswil (links) en Sven Nieuwpoort naast Dennis Bergkamp. Stefano Denswil (links) en Sven Nieuwpoort naast Dennis Bergkamp.
Davy Klaassen aan de bal tijdens de training van Ajax 1. Davy Klaassen aan de bal tijdens de training van Ajax 1.
Stefano Denswil baant zich een weg langs de fans. Stefano Denswil baant zich een weg langs de fans.
Grote drukte tijdens de openbare Ajax-training. Grote drukte tijdens de openbare Ajax-training.
Ook de deelnemers van Ajax Camps & Clinics waren aandachtig toeschouwer. Ook de deelnemers van Ajax Camps & Clinics waren aandachtig toeschouwer.
Anderhalve maand geleden werd Klaassen uitgeroepen tot Talent van de Toekomst. Anderhalve maand geleden werd Klaassen uitgeroepen tot Talent van de Toekomst.