Menu
Klaassen: 'Niet in dezelfde val lopen'

Klaassen: 'Niet in dezelfde val lopen'

Davy Klaassen wil zondagmiddag revanche nemen voor de magere prestatie van Ajax tegen Molde. De aanvoerder wil dat doen door PSV te verslaan. Aan de hand van acht stellingen blikt de nummer 10 van Ajax vooruit op de topper in de ArenA.

Ik ben blij dat we drie dagen na de 1-1 in Noorwegen de topper tegen PSV spelen.
,,Ja, zeker weten. Het is lekker om na een wedstrijd waarin je niet het beste resultaat hebt behaald, snel weer te spelen. Het is prettig dat het een topwedstrijd is, want dan moet je er gelijk staan. En het is ook fijn dat het thuis is en je niet weer helemaal naar de andere kant van het land hoeft.”

Ik kijk niet tevreden terug op de wedstrijd van donderdag tegen Molde.
,,Inderdaad. Als je niet wint, kan je niet tevreden zijn. Ik denk dat de eerste helft nog wel redelijk was, maar de uitslag was dat zeker niet. Zelf speelde ik de eerste helft vrij aardig, zat ik er goed in. Maar de tweede helft totaal niet. Die moet ik maar snel vergeten. Dat is wel moeilijk, dat lukte vrijdag nog niet. Maar vanaf vandaag (zaterdag, red.) zal ik dat wel moeten."

PSV is ernstig verzwakt.
,,Het zijn wel bepalende spelers die ze wegens blessures missen, maar ik denk dat ze nog genoeg goede spelers over hebben. We zullen zien met welk team ze komen. Wij moeten gewoon ons eigen ding doen en dan maakt het niet uit wie er bij PSV speelt.”

Klaassen verwacht zondag een mooie pot voetbal.
Klaassen verwacht zondag een mooie pot voetbal.

Mijn eigen prestaties zijn dit seizoen voldoende.
,,Tsja, voldoende? Ik wil beter spelen dan ik nu doe. Niet dat ik heel slecht speel, maar ik kan wel beter en dat wil ik ook. Als ik het in cijfers moet zeggen: Ik ben nu een 6 á 6,5 en ik wil naar een 8 of een 8,5. Er zijn nu zoveel jonge jongens, die moeten natuurlijk wel gestuurd worden. Daar probeer ik veel mee bezig te zijn. Al ben ik er naar mijn idee niet te nadrukkelijk mee bezig zodat het ten koste zou gaan van mijn eigen spel.”

Wij kunnen PSV overal op het veld pijn doen.
,,Ik denk wel dat als wij de goede dingen uit de eerste helft tegen Molde doen, we een goede kans maken. Als we zo spelen als de tweede helft, dan wordt het heel lastig. We moeten de goede dingen uit de wedstrijd in Noorwegen meenemen.”

Ik ben verrast door de matige start van PSV in de Eredivisie.
,,Ja. Ik had niet verwacht dat ze punten zouden verspelen in die wedstrijden waarin ze dat nu wel hebben gedaan. Ik weet niet waar het aan ligt, ik heb niet elke wedstrijd van ze gezien. Ik kijk sommige wedstrijden wel live en dan ben ik blij als een concurrent niet wint. Dat is logisch. Maar het is nog vroeg in het seizoen. Wij hebben ook weleens zoveel punten achter gestaan, dus er is nog weinig van te zeggen.”

Ik verwacht zondag een mooie partij voetbal.
,,Zeker weten! Ik verwacht een mooie partij voetbal die wij uiteindelijk gaan winnen. Ajax en PSV zijn twee topploegen in Nederland en ik hoop gewoon dat het een mooie pot wordt. Maar het belangrijkste is dat wij gaan winnen.”

Vorig jaar werden we weggecounterd. Dat gaat ons niet nog eens gebeuren.
,,Nee, daar hebben we het veel over gehad. We moeten zorgen dat we niet weer in dezelfde val gaan lopen. Dat is precies wat PSV wil. Dat moeten we zien te voorkomen. Daarnaast moeten we gewoon van onze eigen kracht uitgaan.”

Ajax - PSV begint zondag om 14:30 uur in de uitverkochte Amsterdam ArenA.

Tekst: Ajax.nl/Monique Janse
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst