Menu
Klaassen ontvangt Gouden Schoen

Klaassen ontvangt Gouden Schoen

Davy Klaassen heeft vrijdagavond tijdens het 35ste Voetballer van het Jaar Gala de Gouden Schoen in ontvangst genomen.

De aanvoerder van Ajax is door verschillende rapporteurs van De Telegraaf tot Voetballer van het Jaar uitgeroepen en pakte zodoende, na de enorme teleurstelling van afgelopen seizoen door het mislopen van de titel op de laatste speeldag, toch nog een prijs. Klaassen liet Vincent Janssen (AZ/Tottenham Hotspur) en Kenneth Vermeer (Feyenoord) achter zich. Zij eindigden beiden met evenveel punten als tweede.

Davy Klaassen met z'n vriendin.
Davy Klaassen met z'n vriendin.

Niet de eerste
Klaassen is niet de eerste Ajacied die de Gouden Schoen in ontvangst mocht nemen. Onder anderen Frank Rijkaard, Marc Overmars, Edwin van der Sar, Dennis Bergkamp, Maxwell, Cristian Chivu, John Heitinga, Luis Suarez, Jan Vertonghen en Daley Blind gingen de blonde middenvelder voor.

De Gouden Schoen kreeg Klaassen uitgereikt door niemand minder dan Dennis Bergkamp. ,,Ik heb veel respect voor Davy. Hij geeft altijd 100% en is niet te remmen. Ik moet hem soms vertellen om het wat rustiger aan te doen. Maar dat neemt niet weg dat hij deze Gouden Schoen heeft verdiend’’, sprak een meer dan tevreden Bergkamp.

Vanavond heeft @DavyKlaassen zijn Gouden Schoen ontvangen tijdens het Voetballer van het Jaar Gala! pic.twitter.com/5TDJULAy3j

— AFC Ajax (@AFCAjax) 2 september 2016

,,Ik ben natuurlijk erg blij met deze prijs. Het is daarnaast erg bijzonder om de Gouden Schoen te mogen ontvangen uit de handen van Dennis Bergkamp’’, glunderde een meer dan vrolijke Klaassen.

Tekst: Ajax.nl/Bas Tolenaars
Foto's: René Bouwman