Menu
Klaassen opnieuw in prijzen

Klaassen opnieuw in prijzen

Zaterdag werd Davy Klaassen in de ArenA gehuldigd als Talent van het Jaar. Namens zijn technische staf overhandigde Frank de Boer de middenvelder de Marco van Basten Trofee. Drie dagen later valt de Ajacied nogmaals in de prijzen. Klaassen is ook verkozen tot Talent van het Jaar in Nederland. Eerder op de dag bleek ook dat Daley Blind winnaar is van de Telesport Voetballer van het Jaar verkiezing. Hij ontvangt de Gouden Schoen.

Blind junior is daarmee de opvolger van Wilfried Bony. In de afgelopen jaren viel menige Ajacied ook in de prijzen. Onder meer Luis Suarez, Jan Vertonghen en John Heitinga gingen Blind voor.

Klaassen is de twaalfde winnaar van de Johan Cruijff Prijs. Hij mag een Cruyff Court laten aanleggen op een locatie naar keuze. De naamgever van de ereprijs is uiteraard vertegenwoordigd in de jury. Verder zijn Frank de Boer, Wim Jonk, Ron Jans, Ronald Koeman, Youri Mulder, Phillip Cocu, Willy Dullens en Erwin Koeman betrokken bij de prestigieuze verkiezing.

Klaassen brak dit seizoen definitief door in Ajax 1. De blonde middenvelder liet een periode van blessureleed achter zich en schopte het zelfs tot een debuut in Oranje. Als Talent van het Jaar treedt Klaassen in de voetsporen van illustere oud-winnaars. Onder meer Arjen Robben, Wesley Sneijder, Klaas Jan Huntelaar, Gregory van der Wiel en Christian Eriksen gingen hem voor.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst