Menu
Klaassen Talent van de Toekomst

Klaassen Talent van de Toekomst

Davy Klaassen is dinsdagavond gekozen tot Talent van de Toekomst. Tijdens de traditionele Vanenavond werd de blonde nummer 10 van Ajax A1 uitgeroepen tot meest talentvolle speler van de jeugdopleiding. Alle jeugdspelers ontvingen een vaantje als aandenken aan het afgelopen voetbalseizoen. De kampioenen en nieuwe leden van de Ajax Academy Club werden, net als aantal trouwe medewerkers en vrijwilligers, extra in het zonnetje gezet.

De spanning was groot toen Theo van Duivenbode rond 19:00 uur de naam van het Talent van het Jaar onthulde. De voorzitter van Lucky Ajax bouwde de onthulling langzaam op door de sterke punten van Ajax’ meest talenvolle jeugdspeler op te sommen. Na ‘voorbeeld in gedrag en houding’ en ‘traint altijd om beter te worden’ werden de aanwijzingen specifieker. ,,Hij is een echte nummer 10, jeugdinternational bij Oranje U19 en heeft bovendien net zijn Havo-diploma gehaald”, sprak van Duivenbode, waarna Davy Klaassen uit handen van Mister Ajax Sjaak Swart een fraai beeldje kreeg.

De uitverkiezing tot Talent van de Toekomst is niet zomaar iets. Klaassen volgt met zijn uitverkiezing illustere voorgangers als Christian Eriksen (2010), Aras Özbiliz (2009) en Daley Blind (2008) op. Ook Siem de Jong, Kenneth Vermeer, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en John Heitinga werden in het verleden tot meest talentvolle speler van de Ajax-jeugdopleiding gekozen. Kortom; Klaassen heeft zich in een mooi en verwachtingsvol rijtje geschaard.

Davy Klaassen wordt toegesproken door Lucky Ajax-voorzitter Theo van Duivenbode. Davy Klaassen wordt toegesproken door Lucky Ajax-voorzitter Theo van Duivenbode.

Eerder op de avond ontvingen alle jeugdspelers van Ajax een vaantje als herinnering aan het voetbalseizoen. De kampioenen van de A1, A2, D1, D2, E2 en F1 kregen daarnaast nog een fraai ingelijste kampioensfoto van hoofdsponsor AEGON bij. Ook werd er tijdens de toespraken van Floris Thoolen, opgesteld door de elftalleiders van de verschillende jeugdteams, stilgestaan bij bijzondere gebeurtenissen binnen elk team. Momenten van vreugde (het dubbele kampioenschap van de F1 en de spelers én trainer van de A1 die doorschoven naar Ajax 1) werden afgewisseld met momenten van respect. Zo kreeg Jip Bartels van de A2 een luid applaus ter ondersteuning bij het herstel van zijn zware knieblessure. Na een lange revalidatie ging het afgelopen seizoen kort na zijn rentree opnieuw mis met dezelfde knie. Gelukkig was er goed nieuws voor de pechvogel: net als Talent van de Toekomst Davy Klaassen heeft ook Bartels zijn schoolopleiding met succes afgerond.

Een ander mooi onderdeel van de Vanenavond vormde de bekendmaking van de nieuwe leden van de Ajax Academy Club. De club van spelers die minstens zes jaar in de opleiding van Ajax hebben gezeten (waarvan minstens één seizoen op de Toekomst) werd dinsdagavond aangevuld met negen nieuwe leden. Joeri de Kamps sprong daarmee het meest in het oog. De 19-jarige middenvelder van Ajax A1 heeft liefst 11 seizoenen in de jeugdopleiding van Ajax doorgebracht. Twee maanden geleden zag De Kamps zijn jarenlange inzet beloond met een contract bij Ajax.

Onder toeziend oog van Ajax’ oudste ereleden Wim Schoevaart (93 jaar) en André Kraan (84) werden er aan het eind van de avond nog een aantal medewerkers en vrijwilligers van de Toekomst in het zonnetje gezet. Zo kregen Ruud Verschoor en Bettina van Noord net als gastvrouw Hannie een bos bloemen en een dankwoord voor hun werkzame jaren op de Toekomst. Het drietal vormde jarenlang een vertrouwd gezicht in de kantine en bestuurskamer van het sportcomplex van Ajax. Ook Ed Peereboom stond een aantal minuten in het middelpunt van de belangstelling. Na liefst 31 (!) jaar als assistent-scheidsrechter bij Ajax stopt hij met vlaggen.

De Vanenavond leverde op de valreep ook nog twee nieuwe leden op. Nienke Hoogervorst en Karola Buis (allebei vrijwillig fysiotherapeut op de Toekomst) werden ter ere van hun vijfjarig jubileum beloond met het lidmaatschap van Ajax.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Gerard van Hees

De spelers van Ajax' jongste jeugdteam kregen voor het eerst een vaantje. De spelers van Ajax' jongste jeugdteam kregen voor het eerst een vaantje.
Casimir Westerveld deelt vaantjes uit aan de pupillen van Ajax. Rechts jeugdsecretaris Hans Bijvank. Casimir Westerveld deelt vaantjes uit aan de pupillen van Ajax. Rechts jeugdsecretaris Hans Bijvank.
De kampioenen van Ajax D2 poseren trots met hun vaantjes. De kampioenen van Ajax D2 poseren trots met hun vaantjes.
Ajax' oudste erelid Wim Schoevaart (93 jaar) was ook van de partij. Rechts collega-erelid André Kraan. Ajax' oudste erelid Wim Schoevaart (93 jaar) was ook van de partij. Rechts collega-erelid André Kraan.
Justin Kluivert van Ajax D2 won bij de traditionele verloting een van de bekers. Justin Kluivert van Ajax D2 won bij de traditionele verloting een van de bekers.
De nieuwe leden van de Ajax Academy Club. Rechts Joeri de Kamps (liefst 11 jaar jeugdopleiding). De nieuwe leden van de Ajax Academy Club. Rechts Joeri de Kamps (liefst 11 jaar jeugdopleiding).
De kampioenen van Ajax A1 met in hun midden Talent van de Toekomst Davy Klaassen. De kampioenen van Ajax A1 met in hun midden Talent van de Toekomst Davy Klaassen.
Kampioen Ajax A2 met trainer Dick de Groot. Kampioen Ajax A2 met trainer Dick de Groot.
Assistent-scheidsrechter Ed Peereboom stop na 31 (!) jaar met vlaggen bij Ajax. Assistent-scheidsrechter Ed Peereboom stop na 31 (!) jaar met vlaggen bij Ajax.
Net als een aantal andere medewerkers werd gastvrouw Hannie bedankt voor bewezen diensten. Net als een aantal andere medewerkers werd gastvrouw Hannie bedankt voor bewezen diensten.
Karola Buis (tweede van links) en Nienke Hoogervorst werd gekroond tot lid van Ajax. Karola Buis (tweede van links) en Nienke Hoogervorst werd gekroond tot lid van Ajax.