Menu
Klaassen: 'Trots op het team'

Klaassen: 'Trots op het team'

Ajax stond na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Panathinaikos redelijk tevreden op het Griekse veld. Aanvoerder Davy Klaassen was na afloop vooral trots op zijn medespelers. ,,Zelf zat ik niet geweldig in de wedstrijd, maar de jongens sleepten mij er doorheen."

,,Als je hier wint, ben je gewoon blij", sprak Klaassen opgelucht. ,,Er gebeurde weer genoeg. Rode kaarten, een penalty, wat opstootjes. Wij wilden druk zetten, maar dat ging niet. Dan moet je omschakelen en strijden. Ik vind dat we dat goed hebben gedaan. Zelf zat ik ook niet geweldig in de wedstrijd, maar de jongens sleepten mij er doorheen."

Een ongeschreven wet is dat als je niet in de wedstrijd zit, je de penalty aan een ander overlaat. ,,Nee, ik heb eerder wel slecht gespeeld maar dan schoot ik de strafschop er gewoon in. Nu was ik blij dat Jairo Riedewald scherp was en mij redde. Nadat Hakim Ziyech de rode kaart kreeg, leefde Panathinaikos weer wat op, maar ik ben trots op het team dat we hier hebben gewonnen."

Schrik om het hart
Ook trainer Peter Bosz was tevreden met het resultaat, al had hij ook spannende momenten op de bank beleefd: ,,De schrik sloeg me om het hart in de vijfde minuut. Het was aftasten in het begin maar er was niets aan de hand. Tot die voorzet slecht werd verwerkt en we de goal weggaven. We waren tien minuten van slag en toen kreeg we grip op de wedstrijd."

Dat resulteerde in de de gelijkmaker en had Ajax al rap kans op meer. ,,Die tweede ging er op een rare manier niet in", doelde Bosz op de inzet van Sánchez. Die tweede treffer kwam er toch toen Riedewald de rebound na de gemiste strafschop raakschoot: ,,Overwinningen zijn, zeker Europees, zeer belangrijk. Ze helpen om vertrouwen te krijgen en uiteindelijk beter te gaan voetballen."

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst