Menu
Klaassen uitgeroepen tot beste speler

Klaassen uitgeroepen tot beste speler

Ajacied Davy Klaassen is tijdens de AEGON Future Cup tot adidas Speler van het Toernooi gekozen. Bayern München-spits Dominique Gossner werd dankzij zijn zes doelpunten topscorer van de AEGON Future Cup. Hij mag de ABA-topscorersbokaal meenemen naar Zuid-Duitsland.

Klaassen kregen zijn fraaie prijs in het bijzijn van Ajax-aanvoerder Luis Suarez en trainer Martin Jol. De blonde nummer 10 van Ajax B1 scoorde twee keer tijdens de halve finale tegen de B-junioren van AC Milan (3-0).

Dominque Gossner kreeg uit handen van Luis Suarez de topscorersbokaal. De spits van Bayern München scoorde in totaal zes treffers tijdens de AEGON Future Cup.

Martin Jol, die net als de spelers van Ajax 1 een bezoek bracht aan de Toekomst, gaf aan onder de indruk te zijn van het niveau van de AEGON Future Cup. ,,Dit was een toernooi met alleen maar goede ploegen. Dat Ajax wint, geeft dus aan dat onze B1 een goede ploeg heeft. Natuurlijk zijn deze spelers gewend om toernooien te spelen, maar voor eigen publiek spelen geeft toch een andere dimensie”, besloot Jol.

Houd Ajax TV in de gaten voor beelden van de AEGON Future Cup. Dinsdag en woensdag zendt Ajax’ officiële clubkanaal twee specials uit over het toernooi.

Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst
Tekst: Ajax.nl

Bayern München-spits Dominque Gossner werd topscorer van het toernooi. Bayern München-spits Dominque Gossner werd topscorer van het toernooi.