Menu
Klaassen verwacht lastige kluif tegen Lyon, maar ziet kansen

Klaassen verwacht lastige kluif tegen Lyon, maar ziet kansen

De loting voor de halve finale van de Europa League tegen Olympique Lyon riep bij Davy Klaassen direct warme gevoelens en herinneringen op. De captain maakte in november 2011 in Zuid-Frankrijk zijn debuut. ,,Daar dacht ik wel gelijk aan”, bekent Klaassen. ,,Ze spelen weliswaar nu in een ander stadion, maar het is toch wel leuk.”

De krachtsverhoudingen vindt Klaassen op voorhand lastig in te schatten. ,,Als je het zo op papier zet, zou je zeggen dat zij wat sterker zijn, maar dat zeiden de mensen vooraf over Schalke ook. Ze hebben in Frankrijk wel een aantal echte topteams. Maar we zitten in de halve finale van de Europa League. Nu is iedere tegenstander lastig.”

πŸ“ | De hoofdcoach over onze komende tegenstander in de @EuropaLeague! ⬇️  #UEL #ajalyo https://t.co/ygs7w7pbaZ

— AFC Ajax (@AFCAjax) 21 april 2017

Klaassen kreeg donderdagavond in de Veltins Arena, de thuishaven van Schalke 04, al een eerste indruk van de Fransen. ,,Ik zat gisteren na de wedstrijd een hele tijd bij de dopingcontrole en heb toen alle samenvattingen gezien. Het was een heel open wedstrijd tegen Besiktas en volgens mij was het niet helemaal terecht dat ze doorgingen." Lyon won in Istanbul uiteindelijk na strafschoppen.

Weg naar eeuwige roem
Olympique Lyon maakte in februari nog indruk door AZ over twee duels met 11-2 te verpletteren. ,,Ik heb dat wel meegekregen, maar de wedstrijden niet gezien.”

Het uitgangspunt is in ieder geval duidelijk. ,,Thuis een goede uitslag neerzetten en dan die kant op”, vertelt Klaassen. De weg naar de finale en eeuwige roem ligt wat hem betreft open. ,,Dit is al bijzonder, maar de finale halen zou wel heel uniek zijn.”

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst