Menu
Klaassen wil goden niet verzoeken: 'Doe je pas als-ie van jou is'

Klaassen wil goden niet verzoeken: 'Doe je pas als-ie van jou is'

Davy Klaassen keek met een schuin oog naar rechts. Daar stond de beker van de UEFA Europa League, die speciaal voor de persconferentie voor Ajax – Olympique Lyon in de persruimte was neergezet. Klaassen werd gevraagd of hij van de gelegenheid gebruik wilde maken om de bokaal even aan te raken, maar antwoordde ontkennend. ,,Ik heb altijd geleerd dat je dat pas doet als-ie van jou is.”

Of Klaassen op 24 mei als aanvoerder van Ajax de Europa League daadwerkelijk in ontvangst mag nemen, zal de toekomst moeten uitwijzen. Dat de Ajacieden het tot de halve finale hebben geschopt en zichzelf daarmee op de internationale voetbalkaart zetten, doet de middenvelder in ieder geval goed.

,,Dat maakt me toch wel heel trots. Het is een tijdje geleden dat Ajax dit heeft bereikt. Ik heb vaak van mijn vader gehoord hoe het vroeger was, maar ik heb dat zelf niet meegemaakt. Dat we nu in de halve finale staan en ik er zelf deel van uitmaak, is wel heel speciaal."

De Europa League stond opgesteld in de perszaal.
De Europa League stond opgesteld in de perszaal.

Klaassen werd door de Franse pers gevraagd hoe het is om bij een grote club als Ajax het befaamde rugnummer 10 te dragen. ,,Het is nu al een paar jaar mijn rugnummer”, vertelt Klaassen. ,,In het begin was het een heel grote eer, nu nog steeds eigenlijk. Ik ben gewoon blij dat ik voor Ajax mag spelen. Ajax heeft mij gemaakt tot de voetballer die ik nu ben. Ik heb alles te danken aan de club.”

Ajax begint het tweeluik met Lyon voor eigen publiek. Klaassen verheugd zich op het treffen in de Amsterdam ArenA, en met name ook hoe de fans zich zullen profileren. ,,Als je kijkt hoe de sfeer de laatste maanden tijdens de belangrijke wedstrijden was, dan was echt ongelooflijk. Dat geeft een heerlijk gevoel en een enorme boost. Dan lijkt het alsof je niet met elf man speelt, maar met 50.000.”

'Met frisse moed weer begonnen'
De Ajacieden kenden een rustige aanloop naar de wedstrijd. Door de bekerfinale van zondag (AZ – Vitesse) waren er geen competitieverplichtingen. Dat kwam goed uit na een bomvol programma.

,,Het was lekker dat we even een paar dagen niks hadden en wat anders konden doen. We gingen van de euforie van Schalke direct over in de teleurstelling van PSV. Ik merkte wel dat iedereen toe was aan een paar dagen rust. Nu zijn we met frisse moed weer lekker begonnen."

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst