Menu
Klaassen wil goede lijn doortrekken

Klaassen wil goede lijn doortrekken

Davy Klaassen begon deze week net als de meeste van zijn Ajax-collega's aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Waar de middenvelder in zijn eerste twee seizoenen mede door blessures niet verder kwam dan tien wedstrijden, was Klaassen de afgelopen jaargang goed voor 36 wedstrijden in het eerste elftal. Een lijn die hij graag door wil trekken: ,,Komend jaar wil ik nog belangrijker worden.”

De eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen laat nog even op zich wachten. Eerst wacht Klaassen nog een lange voorbereiding. Gelukkig heeft hij zich in zijn vakantie voldoende op kunnen laden. ,,Ik heb een heerlijke vakantie gehad en ben met mijn vriendin twee weken naar Gran Canaria geweest. Even goed uitrusten zodat ik nu lekker fit aan het nieuwe seizoen kan beginnen.”

Een twee uur durende ochtendtraining was het startsein voor de groepsvoorbereiding. Het was een goede training, volgens Klaassen. ,,Je ziet dat iedereen heel graag wil, dat viel me op. Het was natuurlijk een eerste training, dus iedereen moet er nog even inkomen. Maar het ging eigenlijk heel goed.”

Klaassen werd afgelopen seizoen samen met Kolbeinn Sigthórsson clubtopscorer in de Eredivisie met 10 doelpunten. Na twee moeilijke jaren een geweldige prestatie, die hij graag in het komend jaar ook weer wil herhalen. ,,We gaan natuurlijk weer voor het kampioenschap. Voor mijzelf wil ik nog beter worden. Niet alleen door doelpunten te maken en assists te geven, maar ook door belangrijk te zijn voor het hele team.”

Klaassen kreeg door zijn goede spel niet alleen erkenning uit het Amsterdamse kamp. Hij werd uitgeroepen tot ‘Talent van het Jaar’ in de Eredivisie en trad daarmee in de voetsporen van onder andere Wesley Sneijder, Arjen Robben en Klaas Jan Huntelaar. Spelers die nu deel uitmaken van de Oranje-selectie die in Brazilië een gooi doet naar de wereldtitel. Klaassen viel in de voorbereiding op het WK helaas af, maar hoopt na de zomer weer deel uit te maken van Oranje. ,,Natuurlijk hoop ik er dan weer bij te zijn. Ik heb er vorig seizoen al twee keer bijgezeten en als ik het seizoen goed start en mijn vorm vasthoud zou het mooi zijn om weer voor het Nederlands elftal uit te komen. Ik moet het zelf afdwingen.”

Zover is het nog niet, en dit WK volgt Klaassen voor de tv. ,,Ik kijk de wedstrijden nu met mijn vriendin en vrienden voor de buis. Ik spreek de Ajax-spelers af en toe, dan sturen ze wat foto’s door. Verder wens ik ze natuurlijk elke keer succes. Wie weet ben ik er over twee jaar zelf bij, maar nu geniet ik gewoon van dit WK als supporter.”

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Davy Klaassen is uitgerust en begint fit aan het nieuwe seizoen. Davy Klaassen is uitgerust en begint fit aan het nieuwe seizoen.