Menu
Klaassen wil nu ook ander record in handen

Klaassen wil nu ook ander record in handen

Davy Klaassen werd door zijn optreden in Vigo al de speler met de meeste UEFA Europa League- wedstrijden voor Ajax. De aanvoerder hoopt nu ook de meeste overwinningen achter zijn naam te krijgen.

De Hilversummer zette met Ajax zeven van zijn zestien gespeelde duels in de Europa League in winst om. Dat zijn er evenveel als Toby Alderweireld, die daar in Amsterdamse dienst overigens één duel minder voor nodig had.

Suarez
Klaassen was dit seizoen al vier keer doeltreffend in Europees verband, inclusief de voorrondes van de UEFA Champions League. De laatste Ajacied die vaker in een Europese jaargang scoorde, was Luis Suarez. De Uruguayaan kwam in 2009-2010 tot zes treffers.

Ajax ging in totaal tienmaal de strijd, in een dubbele ontmoeting, aan met een Spaanse tegenstander. De voorbije jaren verliep dat niet heel succesvol. Ajax verloor elf van zijn laatste dertien wedstrijden met een opponent uit Spanje. Daarbij dient wel aangetekend te worden dat in de meeste gevallen Real Madrid of Barcelona de tegenstander was.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst