Menu
Kleding en computers naar Kaapstad

Kleding en computers naar Kaapstad

Studiecommissie coördinator Ger Boer is in januari op bezoek geweest in Zuid-Afrika. Vanuit de Ajax Foundation nam hij een koffer vol Ajax-kleding mee om deze aan een goed doel te kunnen geven. Door de samenwerking met de Afrikaanse tak van Ajax, Ajax Cape Town komt deze kleding goed terecht op plaatsen waar het echt nodig is.

Ajax Cape Town heeft verschillende maatschappelijke projecten in de townships van Cape Town, waar kinderen leren over gezondheid en sport. Door middel van deze projecten willen ze de kwaliteit van leven voor de kinderen in de townships verbeteren.

Een van deze projecten vindt plaats op de Lwazi Prim school, gelegen in township Gugulethu in Cape Town. PR-manager Shooz van Ajax Cape kwam in contact met de trainer van het meisjesvoetbalteam van deze school. Het meisjesteam werd verrast met wedstrijdkleding van Ajax.
Trainer Xolile Madikane van het elftal was zeer blij dat zijn team nu als een geheel kon spelen. ,,Juist de saamhorigheid van het elftal is erg belangrijk, dat straalt het team nu al uit bij opkomst op het veld."

Als coördinator van de Studiecommissie vindt Ger Boer het belangrijk dat kinderen gestimuleerd worden om te leren. In de jeugdopleiding van Ajax staan zowel de school- als voetbalprestaties centraal. ,,Het is belangrijk dat de jeugd in Zuid-Afrika een kans krijgt om zich te ontwikkelen, zelfs een klein gebaar als een elftal aankleden helpt enorm voor de motivatie van de kinderen."

Naast de kleding zijn er enkele maanden geleden 25 computers van Ajax naar Ajax Cape Town verscheept. Deze computers worden gebruikt voor de jeugdspelers, zodat zij op een moderne manier kunnen leren.

Tekst en foto's: Ajax.nl

De spelers van Ajax Cape Town kunnen op computers een opleiding volgen. De spelers van Ajax Cape Town kunnen op computers een opleiding volgen.