Menu

Klein gevechtje op trainingsveld

De dikke laag sneeuw, die op de trainingsvelden lag, was aan de kant geschoven, zodat er ´gewoon´ getraind kon worden vrijdagochtend. Op sneeuwschoen, met dikke jassen en handschoenen trotseerden de Ajacieden de kou om zich voor te bereiden op de wedstrijd van aanstaande zondag.

Angelos Charisteas behoorde niet tot de groep die naar buiten kwam. De Griek ondervindt nog teveel last van de blessure in zijn lies, die hij in het Amstel-Cupduel tegen ADO afgelopen woensdag opliep. Hatem Trabelsi verscheen wel, maar moest voortijdig het veld verlaten, eveneens vanwege klachten in zijn lies. Zdenek Grygera werkte nog apart een programma af. Steven Pienaar daarentegen is fit en trainde met de groep.

De fitte Ajacieden speelden een aantal partijtjes van acht tegen acht, waarbij de ´reserves´ speelden zoals AZ dat zondag waarschijnlijk zal doen. Aangezien de tegenstander uit Alkmaar een directe concurrent is, waren de partijtjes fel en werd er tekeer gegaan als een tegendoelpunt geïncasseerd moest worden.

Tegen de middag was er genoeg geoefend en mochten de Ajacieden van het veld. John Heitinga maakte van de gelegenheid gebruik om als aanvoerder zijn teamgenoten die geen sneeuw gewend zijn, te verrassen op een sneeuwbal. Ook Wesley Sneijder stond met een sneeuwbal in zijn hand de verslaggever van AT5 te woord. De middenvelder had een voorzienend oog, want halverwege het interview vloog een sneeuwbal van Rafael van der Vaart net voor de camera langs. Sneijder gebruikte zijn bal voor zijn teamgenoot en zo ontstond en een klein sneeuwballengevecht. De meeste Ajacieden hadden echter de warmte van de kleedkamer al opgezocht.