Menu
Klein gezelschap op trainingsveld

Klein gezelschap op trainingsveld

Een gemengde groep van spelers uit Ajax 1 en Jong Ajax werkten maandag op sportcomplex de Toekomst een lange oefensessie af. Vanwege interlandverplichtingen van veel spelers uit het eerste elftal en het Beloftenelftal, was het een select gezelschap.

Onder leiding van Jong Ajax-trainer Gery Vink en onder toeziend oog van de assistenten van Frank de Boer, Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp, werd er een lange en intensieve training afgewerkt. Terwijl de Ajax-spelers zich bezighielden met een partijvorm, trainde Derk Boerrigter verderop met fysiotherapeut Pim van Dord. De buitenspeler is herstellende van een rugblessure. Ook Eyong Enoh werkte een individueel programma af. De Kameroense Ajacied heeft een hamstringblessure.

Niet alleen de spelers van het eerste en tweede elftal werkten zich in het zweet. Verderop waren honderden kinderen bezig om hún grote droom te verwezenlijken tijdens de jaarlijkse Ajax Talentendagen. Slechts weinigen krijgen de kans om te spelen voor Ajax. Vol zenuwen en spanning proberen ze de Ajax-scouts te overtuigen van hun voetbaltalenten. Want wie weet, staan zij over vijftien jaar een paar meter verder, op het trainingsveld van Ajax 1.

Dinsdag is de training open voor publiek. Wie heen wilt gaan, moet wel rekening houden met het feit dat veel spelers wegens de eerder genoemde interlandverplichtingen ontbreken!

Bekijk de beelden van de training en interview met André Ooijer later op Ajax TV


Tekst en foto’s: Ajax.nl

Theo Janssen probeert Ruben Ligeon te passeren. Theo Janssen probeert Ruben Ligeon te passeren.
Derk Boerrigter trainde nog steeds apart. Derk Boerrigter trainde nog steeds apart.
Dmitry Bulykin sprint weg met de bal aan zijn voet. Dmitry Bulykin sprint weg met de bal aan zijn voet.
De jaarlijkse Talentendagen zijn weer begonnen. De jaarlijkse Talentendagen zijn weer begonnen.
Wie weet zijn dit toekomstige Ajax-spelers! Wie weet zijn dit toekomstige Ajax-spelers!