Menu

Klein gezelschap op trainingsveld

Het overgrote deel van de selectie van Ajax bleef binnen donderdagochtend. Het betrof degenen die de avond ervoor tegen Auxerre de overwinning binnen sleepten. De overige vijf kwamen wel naar buiten, evenals twee geblesseerden.

Angelos Charisteas, Yannis Anastasiou, Anthony Obodai, John O'Brien en Rasmus Lindgren moesten donderdagochtend een volledige training ondergaan. Datzelfde gold voor de keepers Bogdan Lobont en Maarten Stekelenburg, maar van hen is het bekend dat zij in trainingen niet worden gespaard.

De twee sluitposten gingen aan de slag met Wil Coort, Ruud Krol warmde middels een rondo de spieren van het vijftal op. Een kwartiertje later verscheen Zdenek Grygera ook op het veld. De Tsjech zocht met Frank van Deursen een plekje op het kunstgrasveld om van zijn hamstringblessure te herstellen. Dat deed Wesley Sneijder weer even later ook, maar hij nam Ricardo de Sanders mee als begeleider.

Toen zowel de keepers als de vijf spelers voldoende waren opgewarmd werden de twee groepjes samengevoegd. Dat wil zeggen: Stekelenburg en Lobont wisselden elkaar af in het doel, waar zij inzetten van het vijftal moesten keren.