Menu
Klein gezelschap op trainingsveld

Klein gezelschap op trainingsveld

Een dag na het gelijkspel met Feyenoord (1-1) trainden enkele wisselspelers en spelers die niet in actie zijn gekomen buiten op het veld. De basisspelers van zondag werkten een sessie af in het krachthonk van de Toekomst.

Exact om kwart over elf druppelden enkele wisselspelers en spelers die niet in actie zijn gekomen tegen Feyenoord het trainingsveld op. Het kleine groepje bestond uit zeven spelers; Eyong Enoh, Jasper Cillessen, Jeroen Verhoeven, Jody Lukoki, Dmitry Bulykin, André Ooijer en Aras Özbiliz. Buitenspeler Özbiliz is hersteld van zijn enkelblessure en trainde, evenals vrijdag en zaterdag, volop mee met de groep. Özbiliz heeft dit seizoen nog geen speelminuten kunnen maken. De Ajacied kampte namelijk voor zijn enkelblessure ook nog met een onderrugkwetsuur.

Terwijl assistent-trainer Hennie Spijkerman de rode hoedjes klaarlegde op een klein gedeelte van het trainingsveld, hadden assistent-trainer Dennis Bergkamp en keeperstrainer Carlo l’Ami de gelegenheid een balletje te trappen. ,,Woohoo!’’, klonk het joelend uit de mond van Bergkamp. De goedgemutste trainer moest zich echter gauw klaarmaken voor de oefensessie.

Het kleine gezelschap nam onder meer penalty’s, deed positiespellen en kaatsoefeningen. In een rap tempo draaiden de spelers weg en boden zich meteen aan voor de bal. Met de juiste techniek en explosiviteit versnelde het tempo en werden de schoten strakker. Tijdens de klassieke rondo kwamen alle elementen aan bod. Met schijnbewegingen, harde schoten en het continu in beweging blijven, was de rondo een fraai tafereel. Assistent Spijkerman bekeek de oefening in ieder geval met een tevreden blik.

Ajax TV sprak na afloop met Jasper Cillessen. Bekijk het interview later op de website

Tekst en foto's: Ajax.nl

Aras Özbiliz is hersteld van zijn enkelblessure. Aras Özbiliz is hersteld van zijn enkelblessure.
Ronald de Boer, assistent-trainer van Ajax A1, kwam even kijken. Ronald de Boer, assistent-trainer van Ajax A1, kwam even kijken.
De Ajacieden oefenden onder meer op kaatstechnieken. De Ajacieden oefenden onder meer op kaatstechnieken.
Jody Lukoki aanschouwde het spel met een grote glimlach. Jody Lukoki aanschouwde het spel met een grote glimlach.
Dmitry Bulykin aan de bal. Dmitry Bulykin aan de bal.
Ajax TV sprak na afloop van de training met Jasper Cillessen. Ajax TV sprak na afloop van de training met Jasper Cillessen.