Menu
Klein groepje Ajacieden op het trainingsveld

Klein groepje Ajacieden op het trainingsveld

Een select groepje Ajacieden verscheen dinsdagochtend op het trainingsveld naast de ArenA. Onder andere door het ontbreken van de internationals werkten slechts twee keepers en acht voetballers zich buiten in het zweet.

Ismael Urzaiz en Jeffrey Sarpong werkten aan hun traptechniek. Ismael Urzaiz en Jeffrey Sarpong werkten aan hun traptechniek.

Eén van die acht voetballers was George Ogararu. De Roemeen, geblesseerd aan zijn linkerhamstring, werkte apart van de groep met fysiotherapeut Frank van Deursen rustig aan zijn herstel. De andere zeven voetballers hielden zich vooral bezig met afwerken op doelmannen Gentenaar en Heijblok. Het keepersduo werd zwaar op de proef gesteld door hun voetballende collega’s. Keiharde schoten van Maduro, geplaatste balletjes van Laurent Delorge en vernietigende uithalen van Jürgen Colin.

Gentenaar en Heijblok verdedigden om beurten het doel tijdens de vele afwerkoefeningen. Gentenaar en Heijblok verdedigden om beurten het doel tijdens de vele afwerkoefeningen.

Gentenaar en Heijblok hielden nog heel wat ballen uit het doel, maar naarmate de tijd verstreek leek - logischerwijs - de vermoeidheid een beetje toe te slaan en vielen er meer treffers.

De reguliere training zat er na een klein anderhalf uur op, maar Gentenaar, Ismael Urzaiz en Jeffrey Sarpong bleven achter op het veld. De keeper verhuisde met Carlo l’Ami naar de overkant van het trainingsveld en liet zich nog even onder vuur nemen door zijn trainer. Urzaiz en Sarpong vermaakten zich met schieten op een leeg doel. De ervaren Bask nam uitgebreid de tijd om ‘jonkie’ Sarpong iets bij te brengen over het afstandschot. ,,Jeffrey heeft een goed schot”, zei Urzaiz na afloop. ,,Echt een trap met heel veel power. Alleen de controle moet nog iets beter. Daar oefenden we een beetje op.”

Henk ten Cate liet aan het eind van de training nog even zien over een uitstekende traptechniek te beschikken. Van ongeveer twee meter achter de achterlijn krulde hij de bal het doel in. Henk ten Cate liet aan het eind van de training nog even zien over een uitstekende traptechniek te beschikken. Van ongeveer twee meter achter de achterlijn krulde hij de bal het doel in.

Met Urzaiz zelf gaat het goed. Na zijn blindedarmoperatie deze zomer komt hij langzaam maar zeker weer in vorm. Naar eigen zeggen zit hij op zeventig, tachtig procent van zijn kunnen. ,,Ik begin me steeds beter te voelen. Vooral conditioneel ben ik vooruit gegaan.”

De selectie is woensdag vrij. Donderdag om 14.00 uur staat de volgende training op het programma.