Menu

Klein groepje op vrijdagtraining

Een deel van de selectie trainde vrijdagochtend zoals gebruikelijk. Een ander deel had vrij gekregen van trainer Koeman. Met twee drukke weken, buiten de Nederlandse competitie nog twee wedstrijden om de UEFA Cup, was er nauwelijks ruimte voor een dag vrij. Vandaar dat van Koeman de basisspelers van afgelopen woensdag zich vandaag niet hoefden te melden in de Amsterdam ArenA.

Er bleven acht selectiespelers over die een normale training moesten afwerken. Zij werden verdeeld in 'jong' (Urby Emanuelson, Hedwiges Maduro, Filipe en Nicolae Mitea) en 'oud' (Daniƫl de Ridder, Yannis Anastasiou, Angelos Charisteas en Nigel de Jong). Beide teams moesten het tegen elkaar opnemen in afwisselend een partijtje voetvolley en voetbal.

Ondertussen begeleidt Frank van Deursen de hersteltraining van Zdenek Grygera. Het lijkt of de Tsjech weer bijna fit is, maar die schijn bedriegt. Hij traint niet voluit waardoor de oefeningen die hij doet makkelijk voor hem zijn. Maar op honderd procent zit hij nog niet, waarschuwt Van Deursen. Grygera zelf weet dat niet alleen, maar voelt het ook: ,,De spier is nog steeds wat stijf", antwoordt hij desgevraagd. Even nadat Grygera de kleedkamer heeft mogen opzoeken, zijn ook de overige Ajacieden klaar met hun training. ,,Jong heeft gewonnen van oud!", roept Ruud Krol enthousiast. ,,Meld dat maar!"