Menu
Kleine groep op buitentraining

Kleine groep op buitentraining

Acht Ajacieden meldden zich deze maandag buiten op het trainingsveld van de Toekomst. De basisspelers van het duel tegen ADO bleven binnen waar ze al fietsend of in het zwembad de wedstrijd uit hun benen haalden.

Ajax verspeelde zondag twee punten in de race om de derde titel op rij. Bij ADO eindigde het duel in 1-1. Lang om stil te staan bij het puntenverlies is er niet, want het programma is de komende tijd razend druk. Woensdag wacht immers het eerste duel van dit seizoen in het toernooi om de KNVB Beker. Tegenstander is dan FC Utrecht in de Domstad. Voor de Ajacieden die er zondag niet bij waren, is het zaak de trainer in twee dagen te overtuigen dat zij woensdag wel horen te starten. Miralem Sulejmani, Lasse Schöne, Tobias Sana en de van blessures terugkomende Eyong Enoh en Nicolai Boilesen trainden onder leiding van de assistent-trainers Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp. Carlo l'Ami ontfermde zich over de keepers Jasper Cillessen, Chiel Kramer en Maurits Schmitz. Later kwam nog een groepje Ajacieden buiten om te voetvolleyen. Frank de Boer, zijn aanvoerder Siem de Jong en Niklas Moisander wonnen van Daley Blind, Christian Eriksen en Toby Alderweireld.

De basisspelers bleven binnen. De reserves deden onder andere een rondo. De basisspelers bleven binnen. De reserves deden onder andere een rondo.

Het was een kleine groep, ook vanwege het feit dat Jong Ajax maandagavond zijn competitieduel speelt tegen Jong Volendam. Onder hen dus ook Enoh en Boilesen. Afgelopen vrijdag op de persconferentie gaf de trainer al aan dat Eyong Enoh fit is, maar alleen wedstrijdfit moet worden. De Deense linksback Boilesen doet grote gedeelten met de groep mee, maar wordt alleen nog uit de partijvormen gehouden.

Dinsdag rest de laatste training voor het bekerduel tegen FC Utrecht. Deze training is besloten.

Houd Ajax TV in de gaten voor een interview met Daley Blind

Tekst en foto's: Ajax.nl