Menu
Kleine groep op het trainingsveld

Kleine groep op het trainingsveld

Frank de Boer en zijn staf beschikten woensdag tijdens de training over een select groepje van 13 Ajacieden. Onder hen Viktor Fischer en Brandon Petersen, de keeper van Ajax Cape Town die deze week stage loopt in Amsterdam.

Met de afwezigheid van Jasper Cillessen (Oranje) en Peter Leeuwenburgh (last van zijn schouder) past de stageweek van Petersen perfect in het schema van Ajax 1. In de altijd kalme interlandweek kan de Cape Town-doelman eens rustig proeven aan het Amsterdamse voetballeven.

De training bestond vanochtend uit twee delen: een veld- en krachtraining. Het eerste deel werd zoals gebruikelijk begonnen met een warming-up. Daarna volgde een oefening waarin het strakke inspelen en combineren centraal stond. Viktor Fischer liet zien op de weg terug te zijn, maar verliet na deze oefening wel de groep om met een individueel programma verder aan zijn herstel te werken.

Hoogtepunt van de veldtraining vormde de afsluitende partij vijf-tegen-vijf. Beide teams gingen er vol op en toen de tijd om was, resteerde een gelijkspel als eindstand. Penalty’s moesten de beslissing brengen. Dit was meteen een mooie gelegenheid voor Petersen om de hoofdrol voor zich op te eisen, maar hoe goed hij ook keepte tijdens de 'reguliere speeltijd', hij bleek nog geen penaltykiller. Diederik Boer was dat wel: eerst zag hij Stefano Denswil hard op de lat schieten, daarna keerde hij een strafschop van Lerin Duarte. Na deze strafschoppenreeks trok de selectie naar binnen voor krachtgedeelte.

De Ajacieden kunnen woensdagavond kijken hoe hun landgenoten het doen tijdens de interlands. De meeste aandacht gaat ongetwijfeld uit naar Nederland - Mexico (waar Jasper Cillessen, Joël Veltman en Ricardo van Rhijn van de partij zijn). Dit duel wordt gespeeld in de Amsterdam ArenA en begint om 20:30 uur.

Donderdag om 10:30 uur staat de volgende training van Ajax 1 op het programma.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De Ajacieden deden zoals gebruikelijk de warming-up onder leiding van Performance coach Björn Rekelhof. De Ajacieden deden zoals gebruikelijk de warming-up onder leiding van Performance coach Björn Rekelhof.
Ondertussen nam keeperstrainer Carlo l'Ami de doelmannen onder handen. Ondertussen nam keeperstrainer Carlo l'Ami de doelmannen onder handen.
Viktor Fischer deed het eerste deel van de training met de groep mee. Viktor Fischer deed het eerste deel van de training met de groep mee.
Frank de Boer gaf zijn spelers aanwijzingen over hoe de oefening uitgevoerd moest worden. Frank de Boer gaf zijn spelers aanwijzingen over hoe de oefening uitgevoerd moest worden.
Keeper van Ajax Cape Town, Brandon Petersen, loopt deze week mee bij Ajax. Keeper van Ajax Cape Town, Brandon Petersen, loopt deze week mee bij Ajax.
Tijdens de partijvorm gingen de spelers vol voor de winst. Tijdens de partijvorm gingen de spelers vol voor de winst.