Menu

Kleine groep op trainingsveld

Slechts vijf spelers kwamen maandagochtend naar buiten voor de uitlooptraining. Maxwell, Yannis Anstasiou, Victor Sikora, Yakubu en Anthony Obodai waren de enigen die zich niet vandaag hoefden te melden bij een nationaal team. Bogdan Lobont trainde voluit mee met de keepers, Zlatan Ibrahimovic en Tom de Mul trainden iets later ook nog.

Julien Escudé was ook vandaag niet aanwezig. De Fransman is niet weg, maar is zondag vlak voor aanvang van de wedstrijd tegen Volendam vader geworden van een zoon, genaamd Ange. De overige Ajacieden spelen deze week oefeninterlands. Yakubu is ook opgeroepen voor Ghana, maar de middenvelder hoefde maandag nog niet weg.

Maxwell en Yannis Anastasiou, de enige twee van het vijftal die gisteren de hele wedstrijd speelden, deden onder toezien van Ruud Krol een partijtje voetvolley. Maxwell had er zin in, de Braziliaan wisselde het ene hakje met het andere hoogstandje af. Effectief was het niet voor hem, want zijn Griekse tegenstander won het partijtje met 5-4.
Vervolgens moest het tweetal proberen een pylon op een afstand van een meter of vijftig te raken. Daarin was Maxwell de betere. Luid lachend en juichend gooide hij zijn armen in de lucht, terwijl Anastasiou er weinig van bakte. Maar voor hem was de verzachtende omstandigheid dat hij voor het eerst kennismaakte met dit precisiespelletje.

Ondertussen kwamen Zlatan Ibrahimovic en Tom de Mul met Ricardo de Sanders het trainingsveld op. De twee mochten na een ruime warming-up afronden op doel. Met hen lijkt het ook weer de goede kant op te gaan. Bogdan Lobont heeft geen last meer van zijn rugblessure. Op de vraag of hij honderd procent fit is, antwoordde hij met stralende lach: ,,Wel honderdtachtig procent!''

Yakubu, Obodai en Sikora werkten een volledige training af. Zij moesten in hoog tempo kaatsen en afronden op de drie doelmannen.

Na een dik uur gingen Anastasiou en Maxwell naar binnen op aanraden van René Wormhoudt. ,,Als ik die bal niet wegdoe, houd ik nooit meer op'', grinnikte de Braziliaan.