Menu
Kleine groep op trainingsveld

Kleine groep op trainingsveld

Ongeveer de helft van de groep die de afgelopen week op het trainingsveld stond, was dinsdagochtend niet aanwezig. De reden daarvoor is dat Jong Ajax 's avonds een oefenwedstrijd speelt tegen Katwijk. Bijna een elftal van de A-selectie werkte een stevige training af.

Bogdan Lobont is weer teruggekeerd in Amsterdam. De Roemeen hield zaterdag keurig zijn doel schoon en hielp zijn land mede aan de overwinning op Tsjechië. Daardoor hielp hij onbewust zijn collega's die in Oranje spelen ook een handje. Tsjechië heeft in de WK-kwalificatie nu vier punten minder dan Nederland en evenveel wedstrijden gespeeld. Daar heeft de Ajax-doelman zich natuurlijk geen seconde mee bezig gehouden. ,,We hebben gewoon goed gespeeld en verdiend gewonnen. Toen ik vanochtend in de kleedkamer kwam, werd ik wel bedankt door de Nederlanders", grijnsde Lobont.

Hatem Trabelsi is ook terug van weggeweest. De Tunesiër staat met zijn land bovenaan in de poule, en heeft een punt meer dan de nummer twee, Marokko. De laatste wedstrijd van de kwalificatiereeks zullen deze landen tegenover elkaar staan, met Nourdin Boukhari dus als tegenstander. ,,Tunesië - Marokko is echt te vergelijken met Nederland - Duitsland", benadrukt Trabelsi. ,,Dat is altijd al zo geweest in beide landen. Wij hebben een punt nodig om ons te kwalificeren en Marokko drie. Op papier staan wij er dus iets beter voor, maar het zal een erg lastige wedstrijd worden. Van Marokko win je niet zomaar", bevestigt de Tunesiër de woorden die Boukhari gisteren al sprak.

Olaf Lindenbergh was niet op het veld dinsdag. De middenvelder speelt vanavond met Jong Ajax een oefenwedstrijd. Mauro Rosales en Yannis Anastasiou, die vorige week ook speelden met het Beloftenteam, trainden wel gewoon mee. Henrik Moisander, keeper in de selectie van John van den Brom, reist vanavond evenmin af met zijn team. De Finse doelman trainde met de A-selectie, zodat Fred Grim twee keepers onder zijn hoede had. Dat kwam goed uit voor de laatste partijtjes, die drie tegen drie werden gespeeld. Het mini-toernooitje werd gewonnen door het oranje team van Hatem Trabelsi, Julien Escudé en Mauro Rosales, zodat de sprints over tweehonderd meter hen bespaard bleven. De selectie heeft woensdag vrij.