Menu
Kleine, maar fijne ploeg Ajacieden

Kleine, maar fijne ploeg Ajacieden

De spelers uit de A-selectie en Jong Ajax bundelden de krachten tijdens de maandagmiddagtraining op de Toekomst. Vanwege de interlands dienen veel Ajacieden de komende dagen nog hun landsbelang. De spelers die op de Toekomst bleven, kregen een veelzijdige training voorgeschoteld.

Ryan Babel zorgde voor het mooiste moment van de middagtraining toen hij met een sleepbeweging drie tegenstanders op het verkeerde been zette. De aanvaller baande zich een weg richting doel en haalde kiezelhard uit. Babel is back! De Ajacied doet er alles aan om zo snel mogelijk wedstrijdfit en inzetbaar te zijn. Hetzelfde geldt voor de Ajacieden die terugkeren van blessureleed. Maandag trainden Kolbeinn Sigthórsson, Eyong Enoh, Nicolai Boilesen en Jody Lukoki met fysiotherapeut Pim van Dord.

Lasse Schöne verstuurt de bal in de gewenste richting (en naar de beoogde speler). Lasse Schöne verstuurt de bal in de gewenste richting (en naar de beoogde speler).

Naast de spelers werkten uiteraard ook de trainers eendrachtig samen. ‘Jong Ajacieden’ Gery Vink en John Bosman vonden moeiteloos aansluiting bij Frank de Boer, Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman. Tijdens de grote, afsluitende partij klonken aanmoedigingen en verbeterpunten vanuit bijna elke hoek van het veld. Er waren trainers genoeg om alle verrichtingen van de Ajacieden in het veld nauwlettend in de gaten te houden en – desgewenst - te becommentariëren.

Dinsdagmiddag trainen de Ajacieden opnieuw op sportcomplex de Toekomst. De training begint om 14:30 uur en is toegankelijk voor publiek.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Jody Lukoki zet fysio Pim van Dord op het verkeerde been. Jody Lukoki zet fysio Pim van Dord op het verkeerde been.
Frank de Boer heeft deze interlandperiode een beperkte groep Ajacieden uit de A-selectie tot zijn beschikking. Frank de Boer heeft deze interlandperiode een beperkte groep Ajacieden uit de A-selectie tot zijn beschikking.
Ryan Babel en Eyong Enoh tijdens een drinkpauze voor zowel de fitte groep als het ploegje individueel trainende spelers. Ryan Babel en Eyong Enoh tijdens een drinkpauze voor zowel de fitte groep als het ploegje individueel trainende spelers.
Gery Vink coacht zijn Jong Ajacieden. Gery Vink coacht zijn Jong Ajacieden.
Kolbeinn Sigthórsson passeert Van Dord tijdens de hersteltraining. Kolbeinn Sigthórsson passeert Van Dord tijdens de hersteltraining.