Menu

Kleine partijtjes op training

Beetje bij beetje groeit de groep deze week weer naar een grote selectie. De twee Roemenen Nicolae Mitea en Bogdan Lobont en het Tsjechische duo Tomás Galásek en Zdenek Grygera keerden woensdag bij de groep terug.

Ook Anthony Obodai, die dinsdag met Jong Ajax een uitlooptraining volbracht, en Jelle van Damme waren weer op het veld. De Belg trainde echter niet met de groep, maar werkte met René Wormhoudt een apart programma af. Naar eigen zeggen gaat het goed met Van Damme. Zlatan Ibrahimovic bleef binnen. De Zweed heeft last van zijn rug en deed ook een apart programma.

De overige elf spelers werden in twee groepen van vijf verdeeld, de elfde kreeg een oranje hesje toebedeeld. Dat wilde zeggen dat hij 'neutraal' was, ofwel bij het team hoorde dat in balbezit was.

Er werden verschillende partijvormen gespeeld. In de eerste kon niet gescoord worden, maar stonden achter de 'achterlijnen' twee andere neutrale spelers. In de tweede vorm kon worden gescoord door de bal over de achterlijn te dribbelen, en in de laatste twee varianten werd aan elk team een keeper toegevoegd.

Tom Soetaers schreef de meest opvallende treffer op zijn naam: de Belg schoot eerst twee keer op de lat om vervolgens het spreekwoordelijke scheepsrecht toe te passen, pas bij de derde poging schoot de Belg eenvoudig raak.

Ondertussen kwam uit elke metro die stopte op het nabij gelegen station, een groep Schotten in quilts voorbij. De Schotten verzamelden zich bij het stadion ter voorbereiding op het cruciale kwalificatieduel tegen Oranje woensdagavond in de ArenA. Zo af en toe begeleidde een van hen met een doedelzak de training met authentieke Schotse klanken.

Na anderhalf uur in de snijdende wind te hebben volbracht, mochten de Ajacieden gaan douchen. Zdenek Grygera stapte voor het eerst als getrouwd man van het veld. De Tsjech verbleef de afgelopen dagen niet in zijn geboorteland voor een interland, zoals teamgenoot Galásek, maar om zijn geliefde te trouwen. ,,Nu heet ze mevrouw Grygera'', straalde hij trots.