Menu

Kleine ronde is grote opgave in de hitte

Het is heet in Nederland, maar ook in Oostenrijk is het volop zomer en erg warm. Daarom liepen de spelers een mini-rondje in de buurt van het hotel, alwaar prachtig natuurschoon de Ajacieden omringde, waar ze echter maar weinig oog voor hadden. Ze zijn daar voor de wedstrijd, niet voor het uitzicht. De sfeer in de groep is kalm, net als tijdens de voorbereiding van een 'gewone' Champions-Leaguewedstrijd zoals Ajax die vorig seizoen veertien keer speelde.

Het hotel van de spelers, Thermenhof Paierl in Bad Waltersdorf, is een prachtig onderkomen maar wel ver uit de buurt van Graz. Het hotel dat in de stad lag, was vol vanwege een tennistoernooi. Daarop zocht Tonny Bruins Slot verder en vond dit plaatje. ,,Hier is het rustig en kunnen we ons optimaal voorbereiden zonder de drukte van de stad."

In dat hotel kunnen de spelers zich helemaal richten op GAK. ,,Iedereen is doordrongen van het feit dat het vanavond een zeer belangrijke wedstrijd is", aldus manager David Endt die op de door hem uitgezette ronde de trainers Ronald Koeman en Tonny Bruins Slot miste. Ook Tomás Galásek liep niet mee. Mocht de Tsjech de wedstrijd niet halen, dan komt Ajax een wissel te kort. Er was immers met het afgepaste aantal van 18 spelers naar Oostenrijk afgereisd.

De keepers zijn beide inzetbaar; aan wie Koeman de voorkeur geeft zal hij later vanmiddag aan de spelers meedelen. De spelers kregen gisteravond onverwacht bezoek van een oude bekende. Joey Didulica, momenteel in dienst bij Austria Wien, kwam zijn voormalige collega's gedag zeggen. ,,We hebben gezellig zitten kletsen met Joey", aldus Endt. ,,Het was een leuk weerzien."

De wandeling duurde niet lang. ,,Het was kort, krachtig en warm'', zei de teammanager. Na het korte loopje moeten de spelers tot vijf uur op de kamer blijven, waarna de wedstrijdbespreking volgt. Na de sportmaaltijd zullen de Ajacieden zich om kwart over zes verzamelen om richting stadion te gaan. Daar begint om 20.30 uur de eerste wedstrijd van de derde voorronde UEFA Champions League.