Menu
Kleine zege Ajax A1

Kleine zege Ajax A1

Ajax A1 heeft zaterdagmiddag op het kunstgrasveld van de Toekomst Excelsior met 2-0 verslagen.Moestafa El-Kabir en Erixon Danso waren in de tweede helft de doelpuntenmakers.

Danillo Sousa Campos moest na een uur spelen geblesseerd van het veld. Danillo Sousa Campos moest na een uur spelen geblesseerd van het veld.

Koploper Ajax A1 was, zoals de ranglijst al deed vermoeden, over de hele wedstrijd sterker dan Excelsior, de nummer 12 in de Eredivisie voor A-junioren. Maar net als vorige week speelde de ploeg niet goed. Puntenverlies leverde dat dit keer niet op. ,,We drongen Excelsior wel naar achteren", analyseerde trainer Sonny Silooy na afloop. ,,Maar te veel spelers speelden onder hun niveau. We speelden slordig en te vaak werd de moeilijke oplossing gezocht. Daardoor maakten we het onszelf veel te moeilijk."

Met een paar kansjes voor Marvin Hasselbaink waren de mogelijkheden die Ajax kreeg tegen de Rotterdammers schaars. De gasten kregen door fouten van Ajax A1 enkele kansen, maar keeper Jeroen van Binsbergen capituleerde niet. Ajax had moeite met de kleine ruimten op het veld. ,,Daarmee moeten we slimmer omgaan. Want van de 26 wedstrijden die je speelt, zal je in 20 weinig ruimte krijgen van de tegenstander. Om daar slim mee om te gaan is een lang proces", weet trainer Silooy.

B-junior Daley Blind had een basisplaats tegen Excelsior. B-junior Daley Blind had een basisplaats tegen Excelsior.

In de rust gaf Silooy zijn pupillen te kennen dat hij niet tevreden was met de stand en zeker niet met de uitvoering. In de tweede helft zette hij Moestafa El Kabir naast Jordy Brouwer voorin, waardoor er een 3-3-4 opstelling ontstond. Er kwam meer druk naar voren maar grote kansen bleven wederom uit. In de 65ste minuut kwam de gewenste voorsprong er alsnog. Toby Alderweireld gaf de lange bal van achteruit op El Kabir en hij opende de score. Twintig minuten later kwam daar een tweede Amsterdamse goal bij. De goed ingevallen Erixon Danso, die in de zestigste minuut de geblesseerde Danillo Sousa verving, maakte het goed af, 2-0.

Opstelling Ajax: Jeroen van Binsbergen; Nathaniel Will, Toby Alderweireld, Daley Blind, Dionitio Liesdek; Mitchell Donald (70. Ismo Vorstermans), Leandro Resida (46. Moestafa El-Kabir), Jan-Arie van der Heijden; Marvin Hasselbaink, Jordy Brouwer, Danillo Sousa Campos (60. Erixon Danso)