Menu

Kleine zege Juventus

ROME (RTR) - AS Roma blijft op titelkoers in de Italiaanse voetbalcompetitie. Na de zware nederlaag in Europees verband tegen Liverpool herstelde de koploper zich zondag met een minimale zege (1-0) op Lecce. De achtervolgers Juventus en Lazio leverden dezelfde prestatie tegen respectievelijk Bari en Perugia. Juventus heeft een achterstand van zes punten, Lazio acht.

Juventus, met Van der Sar en Davids, veroverde drie punten door een late treffer van Alessandro del Piero, die in de 81e minuut het doel van Bari vond. Del Piero speelde ondanks het overlijden van zijn vader enkele dagen eerder. Ook Lazio kende problemen. Tegen Perugia lukte het de Argentijn Simeoni pas in de 88e minuut de beslissing te forceren. AS Roma hield de marge op de concurrenten vast door een treffer van Samuel na zeventig minuten.

Parma, komende week weer tegenstander van PSV, speelde Brescia van de mat. Het werd 3-0. Mboma, in het eerste duel tegen PSV de maker van de belangrijke Italiaanse treffer, opende in de tweede helft de score. Conceicao en Junior volgden.

Luigi Sala behoedde zaterdag zijn ploeg AC Milan voor eigen publiek voor een nederlaag. In de 90e minuut zorgde hij in het duel met Bologna voor de gelijkmaker, 3-3. AC Milan leek de wedstrijd in de eerste helft onder controle te hebben. Sjevtsjenko zette zijn ploeg met treffers in de 24e en 32e minuut op een comfortabele 2-0 voorsprong. Na rust bracht Cipraini de spanning terug. Met doelpunten in de 55e en 75e trok hij de stand gelijk. Signori leek negen minuten voor tijd de overwinning voor Bologna binnen te halen, maar Sala voorkwam dit.

Udinese ging AC Milan op de ranglijst voorbij door een 2-1 overwinning op Verona. AC Milan staat zevende en zag de achterstand met koploper AS Roma oplopen tot zeventien punten.

Inter raakte nog verder achterop door met 1-0 te verliezen bij Napoli.